Izaberite

 

Sicilija Leto 2024 | Italija Letovanje

 

Sicilija | Palermo letovanje 2024 | 11 i 12 dana, direktnim letom 

 

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Obuhvata površinu od 25.710 km2 koja uključuje i okolna manja ostrva. Sicilija je ujedno i najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od 5 miliona stanovnika, od toga najviše u gradu Palermo. Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu da Sicilija bude Vaš izbor za letovanje. Kada se tome doda jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na ostrvo Sicilija i svoje letovanje provedete baš ovde. FIRST MINUTE ponude za putovanje avionom do Sicilije Vam pružaju priliku da  otkrijete sve lepote ovog ostrva i saznate zašto su njegove plaže omiljeno mesto za letovanje posetilaca iz čitavog sveta.

Palermo, peti je po veličini grad Italije i glavni grad istoimene pokrajine. Palermo je poznat i kao nekadašnje sedište čuvene sicilijanske mafije.  Poreklo naziva Palerma vezano je za doba Feničana i Grka, koju su mu dali ime Panormus, što znači „sve je luka”. Palermo se nalazi u prirodno zaštićenoj uvali koja je okružena planinama sa zapadne, južne i istočne strane, poznatim pod nazivom „zlatna uvala”. Čitav stari deo grada predstavlja turističku znamenitost, posebno kada se uzme u obzir da je sačuvao odlike mnogih nekadašnjih osvajača. Čuvena je gradska katedrala građena u XII veku, Normanska palata, manastir San Đovani delji Eremiti...Letovanje na Siciliji po FIRST MINUTE ponudama će Vam pružiti priliku da otkrijete lepote i specifičnosti ovog ostrva.

 

Sicilija | Palermo hoteli

Terasini (Terrasini) je primorsko mestašce locirano između Palerma i mesta Trapani. Nalazi se u zalivu Castellmare, 24 km zapadno od Palerma do kojeg se stiže lokalnim autobusima. Obeležje grada je centralni Trg i katedrala koji uveče poprimaju drugačiji oblik i predstavljaju centar noćnog života.

Ćinisi je malo letovalište, 35 km severozapadno od Palerma. Karakterišu ga čisto more i maslinjaci u okolini, ali je poznato i kao mesto u kojem je svoju inspiraciju nalazio italijanski pesnik Đovani Meli.

Izola dele Femine (Isola delle Femmine) je mestašce sa jednom od najlepših plaža na severnoj obali Sicilije, udaljeno je od Palerma oko 15 km i jedno je od letovališta koje se preporučuje za miran odmor.

Kasteldaća (Casteldaccia) se nalazi 20 km jugoistočno od Palerma i oko 45 km od aerodroma. Dobilo je naziv po srednjovekovnom zamku Castel d'Accia. Poznato je i po vinariji „Vini Corvo“ ali i po brojnim kafeima, restoranima i dugim plažama. Nedaleko je i Santa Flavia, još jedno u nizu mesta koje se preporučuje ljubiteljima kristalno čistog mora, stenovitih plaža i ronjenja.

Mondelo (Mondello), nekada ribarsko naselje, a danas mondensko letovalište, nalazi se na samo 10 km zapadno od Palerma. Prednost ovog mesta je klima i fi zičko geografski položaj. Nalazi se u malom zalivu okružen planinama Monte Gallo i Monte Pelegrino i uvršten je u najlepše plaže Sicilije. Za boravak posebno preporučujemo hotel Conchiglia d’Oro u letovalištu Mondelo.

Ćefalu (Cefalu) i obiližnji Kampofeliće di Roćela Campofelice di Roccella) sa svojim dugim peščanim plažama, predstavljaju biser Mediterana. Nalaze se na samom severu Sicilije, oko 70 km istočno od Palerma. Peščana plaža, uske ulice, restorani, vinarije su samo deo onoga što Ćefalu može da ponudi. Preporučujemo boravak u hotelu Santa Lucia E Le Sabbie d’Oro u letovalištu Ćefalu.