Izaberite
 • ALMAZA ZALIV
  ALMAZA ZALIV
  Letovanje 2024 | EGIPAT putovanje avionom FIRST MINUTE PONUDE
 • HURGADA
  HURGADA
  CELE GODINE putovanje avionom
 • MARSA ALAM 2024
  MARSA ALAM 2024
  Letovanje 2024 | EGIPAT putovanje avionom All inclusive hoteli

 

Egipat | Hurgada 2024 | Sharm El Sheikh 2024 | Almaza bay 2024 | Marsa Alam 2024

 

Egipat  | Proleće, letovanje i zima avionom

 

EGIPAT  Krenite na put u 5000 godina staru civilizaciju, na put u najveći grad Afrike, koji gleda na najstarije spomenike čovečanstva, na put u susret bogovima u zlatnim kovčezima, na put gde su vreme i večnost postali jedno...

 

Hurgada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam i Almaza Bay (Marsa Matruh - North Coast) - Letovanje 2024 putovanje avionom - Odaberite za svoje letovanje neki od brojnih hotela iz FIRSTE MINUTE ponude popularnih letovališta u Egiptu.
 
Turistička agencija Odeon World Travel je pripremila ponudu za boravak u Hurgadi i tokom zime, proleća i jeseni - putovanje avionom kompanije Air Cairo. Odaberite za svoj odmor neki od hotela duž obale Crvenog mora u Hurgadi koji udovoljavaju prohtevima i najzahtevnijih turista.
 
Prepustite se toplim sunčanim zracima, prelepom moru, neprocenjivoj lepoti prirode, ljubaznosti domaćina, raskošni hoteli i poželećete da Vaš odmor traje večno.
 
Republika Egipat, arapska država Severe Afrike, izmedju Sredozemnog i Crvenog mora, Sahare i Arapske pustinje. Naslanja se na Bliski istok, jer Sinajsko poluostrvo predstavlja sponu između dva kontinenta, Afrike i Azije. Glavni grad Egipta, Kairo, sa više od 20 miliona stanovnika ujedno je i najveći grad u Africi. Egipat je jedna od najposećenijih turističkih destinacija sveta u kojoj se trag prošlosti uklapa sa savremenim i modernim. Peščane plaže Crvenog mora (more u sedam boja), blaga koralnih grebena, raznoliki podvodni svet, čudesna lepota morskih dubina, nepregledna pustinja, kulturno-istorijske znamenitosti i luksuzni hoteli širom sveta popularnih letovališta:
Hurgada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam i Marsa Matruh - Almaza Bay.
 
Dugačka, burna i bogata istorija Egipta uticala je na istoriju celog sveta. Period vladavine faraona više dinastija, podeljen je u tri carstva: Staro, Srednje i Novo. U doba Starog carstva kraljevi IV dinastije Keops, Kefren i Mikerin sagradili su veličanstvene piramide, jedno od 7 svetskih čuda starog sveta, pred kojima već vekovima stražari misteriozna Sfinga. U vreme Novog carstva, na obalama Nila, nikli su drevni spomenici koji beleže smene civilizacija: hram u Karnaku, Dolina Kraljeva, čuveni Kolosi, hram kraljice Hatshepsut, Ramzesova grobnica, Izidin hram i Abu Simbel. Egipat je ujedinjenjem Donjeg i Gornjeg Egipta postao jedinstvena država oko 3.000 p.n.e..Nakon smrti dinastije Ptolomeja, Egipat je osvojio Rim, zatim Vizantija, Arapsko carstvo i Turski Sultan Selim II. Engleska kolonija je postao u XIX veku, a 1953 god. postao je konačno nezavisna država. Deo savremene istorije obeležava mirovni sporazum Egipta i Izraela iz 1979 god. kojim Sinajsko poluostrvo postaje delom Egipatska teritorija.

 

 

 

EGIPAT | NEZABORAVAN I SAVRŠENI ODMOR TOKOM CELE GODINE

Hurgada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam i Almaza bay, ponuda letovališta i hoteli u Egiptu ispuniće očekivanja najzahtevnijih turista.