Umag Leto 2023 | Hrvatska Letovanje 2023

 


Umag Letovajne | Sopstveni prevoz


Umag se nalazi na zapadnoj obali Istre, oko 10 km od granice sa Slovenijom. Uz Savudriju je najzapadnije mesto u Hrvatskoj. Prema zapisima, razvoj današnjeg Umaga (Humagum) je započeo u antičko doba, zahvaljujući izuzetno povoljnom položaju, odakle su Rimljani kontrolisali Istru i severni Jadran. Grad Umag je opstao tokom burnih istorijskih epoha, a od sredine XX veka postaje privredno središte severozapadne Istre, kao i važan turistički centar na teritoriji Hrvatske. Danas ga često nazivaju „jadranskim Monte Karlom”, zbog specifičnog šarma i autentičnosti koju je sačuvao. Prijatna mediteranska klima, ostaci raskošne venecijanske arhitekture starog grada, živopisni ambijent  restorania u kojima se uživa u specijalitetima lokalne i mediteranske kuhinje, putevi vina, luksuzni hoteli, vile, kampovi viskog kvaliteta, ušuškane zelene uvale i čisto more, samo neki od razloga zbog kojih je Umag toliko privlačan, tokom cele godine. Od 1990. godine je Umag svakog avgusta domaćin međunarodnog teniskog ATP turnira.

 

Umag Letovanje 2023 | Hoteli i apartmani


U Umagu se nalazi jedna od najprestižnijih marina koja poseduje prestižnu plavu zastavu, a osim nje, na još 10 plaža u Umagu se sa ponosom vijori ovaj međunarodno priznati simbol visoke čistoće mora i urednosti obala i plaža. More je čisto i bistro a sezona kupanja, ukoliko to vremenske prilike dozvole, počinje već od maja i neretko traje sve do samog kraja oktobra. Jedna od najpoznatijih plaža je u naselju Punta, udaljena od centra Umaga oko 1,5 km, posebno pogodna za porodice sa decom. 

 

Umag Letovanje 2023 | Sopstveni prevoz


Turizam je u Umagu tokom poslednje decenije doživeo izuzetan razvoj, što je svakako doprinelo raznovrsnosti i nivou kvaliteta hotelskih objekata i usluga. U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su apartmanska naselja i hoteli grupe Plava Laguna: Depadance Adriatic Plava Laguna 2*,  Residence Sol Umag for Plava Laguna 4*, Sol Garden Istra for Plava Laguna 4*, Sol Sipar for Plava Laguna 4*, Sol Umag for Plava Laguna 4*, Sol Aurora for Plava Laguna 4*, Melia Coral for Plava Laguna 5*.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U