Toskana tura | Italija | Putovanje avionom

 

Montekatini - Toskana paket aranžman avionom | Polazak 29.april2024

 

Toskana je jedna od 20 regija Italije, poznata kao jedna od najlepših regija Apeninskog poluostrva koja sa razlogom nosi titulu najposećenije turističke regije sveta. Čarobni pejzaži koji ne prestaju da fasciniraju turiste iz svih krajeva, dovoljan su razlog da Toskana uvek bude najbolji izbor za putovanja.

Toskana se nalazi u centralnom delu Italije, na istoku se graniči sa regijom Umbrija, Lacijom na jugu i Ligurijom na severu. Zapadno od Toskane se nalazi Tirensko more, jedno od najlepših mora u Sredozemlju. Posebno je atraktivna zbog gradova sa lepom arhitekturom među kojima su najpoznatiji Firenca – ujedno i glavni grad regije, Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Điminjano, Voltera…Kao kolevka renesanse na njenom tlu su se od XIV-XVI veka rađale nove filozifske i naučne misli, a na osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Zavičaj je najslavnijih umetnika poput Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija.

 

Okružena brežuljcima pod vinogradima nadaleko je poznata po kvalitetnom vinu. U Toskani se proizvode najpoznatija vina Italije Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia. Toskana je mnogo više od lepog pejzaža, dobre hrane, vina i umetnosti. Predivna regija koja svojim načinom života ovaj deo Italije čine posebnim i najposećenijim u svetu.Brda su velika, polja osunčana, a čaše vina i ulice uvek pune. Svi koji je obiđu kažu da se ne može ništa naći što se može uporediti sa Toskanom, na prvi pogled kao zamrznuta u vremenu, ali ona itekako živi. Idealna je za ljubitelje umetnosti, romantičare i za sve one koji znaju da uživaju.

 

Zašto treba posetiti Toskanu? Opšte je poznato da u Toskani treba posetiti Firencu, u čijim se muzejima nalaze najpoznatija remek-dela renesanse. Osim toga, u blizini je i Sijena, srednjovekovni grad sa šarmantnim lavirintom uskih uličica koje pozivaju na istraživanje. San Điminjano grad tornjeva. Toskana je jednostavno rečeno neverovatna!