Sutomore Leto 2019 | Crna Gora Letovanje

 

Sutomore letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

Sutomore je jedno od najpopularnijih mesta na crnogorskoj obali.

Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale.

Nekada malo ribarsko mesto Sutomore, zbog svog povoljnog geografskog položaja, odlične drumske i železničke povezanost prerasta u jedno od najpopularnijih odredišta na crnogorskoj obali. Obala kojoj Sutomore pripada smatra se najlepšom na južnom Jadranu, a planinski lanci u zaleđu, široka peščana plaža i otvoreno more stvorili su u ovom području idealnu klimu.

Temperatura mora u ovom delu je najtoplija u Jadranu i kreće se između 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. Uz dugu peščanu plažu koje je organizovana, postoje brojni hoteli, restorani, kafići i prodavnice.

 

 

Barska Rivijera | letovanje 2019

 

Područje Barske rivijere smešteno je u jugoistočnom delu Crne Gore na obali Jadranskog mora i obuhvata površinu od 505km². Dužina obale iznosi 46 km od čega su 9 km plaže karakteristične po velikoj razuđenosti. Klima se odlikuje dugim, toplim i sušnim letima, a blagim i kišovitim zimama. Pored Bara koji predstavlja najveći turističko-nautički centar, tu je Sutomore, Čanj, Virpazar koji je poznat kao početna stanica za krstarenje po Skadarskom jezeru. Plaže su uglavnom prekrivene peskom, sa dosta četinarskih šuma koje su dobro skrovište od vrelog letnjeg sunca. Zaštitni znak ovog područja su maslinjaci, a posebno je atraktivna manifestacija “Dani masline” koja se održava svake godine u decembru mesecu. Ovo područje je poznato po multinacionalnoj i multikonfesionalnoj strukturi stanovništva sa izgrađenim standardima tolerancije u međuljudskim odnosima.