Sutomore Leto 2024 | Crna Gora Letovanje

 

Sutomore letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

Sutomore je jedno od najpopularnijih mesta na crnogorskoj obali. Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale. Ovo malo ribarsko mesto, još u 18. veku su posećivale mletačke kontese. Zbog svog povoljnog geografskog položaja, odlične drumske i železničke povezanosti, Sutomore prerasta u jedno od najpopularnijih odredišta na crnogorskoj obali gde letovanje provodi veliki broj turista.

Obala kojoj Sutomore pripada smatra se najlepšom na južnom Jadranu, a planinski lanci u zaleđu, široka peščana plaža i otvoreno more stvorili su u ovom području idealnu klimu. 
Temperatura mora u ovom delu je najtoplija u Jadranu i kreće se između 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. Uz dugu peščanu plažu nalaze se brojni hoteli, apartmani, restorani, kafići i prodavnice koji upotpunjuju letovanje.

 

Sutomore letovanje | Hoteli i apartmani


Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2024 godine u Sutomoru ima veliki broj hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom. Ukoliko se odlučite za letovanje u Sutomoru, na raspolaganju vam je mnoštvo hotela koji su uglavnom smešteni uz samu obalu mora.
Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi za letovanje 2024 godine nudi veliki broj hotela u kojima letovanje mogu provoditi kako porodice sa decom, tako i mladi.


Brodićem sa velike sutomorske plaže se može doći do Kraljičine plaže, jedne od najlepših u tom delu Jadrana. Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora. Okružena je sedimentnim stenama. Na 10km od Sutomora nalaze se ostaci srednjovekovnog grada Haj Nehaja koji su podigli Mlečani, prvi put se pominje 1542.godine.

 

 

 

Barska Rivijera | letovanje 2024

Područje Barske rivijere smešteno je u jugoistočnom delu Crne Gore na obali Jadranskog mora i obuhvata površinu od 505km². Dužina obale iznosi 46 km od čega su 9 km plaže karakteristične po velikoj razuđenosti. Klima se odlikuje dugim, toplim i sušnim letima, a blagim i kišovitim zimama. Pored Bara koji predstavlja najveći turističko-nautički centar, tu je Sutomore, Čanj, Virpazar koji je poznat kao početna stanica za krstarenje po Skadarskom jezeru. Plaže su uglavnom prekrivene peskom, sa dosta četinarskih šuma koje su dobro skrovište od vrelog letnjeg sunca. Zaštitni znak ovog područja su maslinjaci, a posebno je atraktivna manifestacija “Dani masline” koja se održava svake godine u decembru mesecu. Ovo područje je poznato po multinacionalnoj i multikonfesionalnoj strukturi stanovništva sa izgrađenim standardima tolerancije u međuljudskim odnosima.