Terme Krka | Otočec |  Wellness i Spa

 

Terme Krka u svom sastavu imaju i dragulj dolenjskog turizma – Otočec. Ovaj simpatičan gradić nalazi se u oblasto Novo Mesto, čuven je po romatičnom dvorcu koji je smešten je na ostrvcetu reke Krka. Slikvitu okolinu dvorca Otočec predstavlja park koji je nastao na prelazu iz 18. u 19. vek, u kome rastu brojne autohtone vrste drveća kao što su crna jela, bela vrba, crna topola, kao i egyotične vrste drveća. Reka Krka stanište je za oko 32 vrste riba. Posebnu atrakciju predstavljaju i beli labudovi koji su se ovde nastanili još 1968. godine, a danas ih ima preko 50.

Svojim položajem dvorac zajedno s parkom, kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, te se tako svrstava među kulturne i prirodne znamenitosti.

U neposrednoj blizini, pored reke Krke smešten je i golf teren sa 18 rupa, koji je dve godine uzastopno proglašavan za najbolji u Sloveniji. Teren se prostire na preko 75 hektara, i na njemu podjednako mogu da uživaju i profesionalci i amateri.

Otočec je i idealno polazište za izlete i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti Dolenjske.

 

Otočec | Hoteli

Hotel Grad Otočec predstavlja jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji, uspeo je da zadrži duh gotičko-renesansnog doba. Ono po cemu se posebno ističe jeste vrhunska gastronomija. Deo je međunarodnog udruženja hotela i restorana Relais & Châteaux i sa svojom ponudom svrstava se u vrh visokog turizma, dok renomirani dvorski restoran ugađa svojim gostima sa svežim, zdravim i lokalnim jelima uzbudljivih ukusa.

Gostima je na raspolaganju i hotel Šport, moderno opremljen hotel koji privlači ljubitelje sporta i aktivnog odmora. Renovirane tematske sobe opremljene su većim ležajevima koji odgovaraju i sportistima, kao i raznim sportskim rekvizitima, koji omogućavaju vežbanje u sobi (trake za vežbanje sa sopstvenom težinom, balans lopte, džakovi za boks i vratila za istezanje…)

 

Otočec | Wellness i Spa

U hotelu Šport gostima je na raspolaganju unutrašnji bazen sa termalnom vodom, površine 200 kvadratnih metara, a posebno zadovoljstvo pruža pogled na zeleno okruženje.

SVET SAUNA u svom sastavu ima tursku i finsku saunu.

<