Olimpska regija Leto 2024 | Grčka Letovanje

 

Olimpska regija letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

 

Olimpska regija – poznata i pod nazivom Pieria, u ponudi ima veliki broj hotela i apartmana za letovanje 2023. Olimpska regija se prostire uz obalu Egeja u dužini od 70 km. Administrativni centar i glavni grad regije Pieria je Katerini, udaljen od Soluna 91 km. U zaleđu mora je planina Olimp sa najvišim vrhom Grčke, gde je zastupljena izrazito planinska klima, dok se samo na oko 30 km od planinskog podnožja susreće sa sredozemnom klimom, koja je vrlo prijatna u letovalištima pored mora. Pieria je zbog svog položaja, čiste vode i živopisnih pejzaža, postaje sve popularnija za turiste, a naročito porodice sa decom koji u mnogobrojnim hotelima i apartmanima mogu naći sve što im je potrebno za jedno ugodno letovanje.

Olimpska regija je karakteristična i po brojnim arheološkim i istorijskim lokalitetima, od kojih se izdvaja Dion antičko svetilište. Najpoznatija letovališta olimpske regije su: Paralia, Olympic beach, Leptokaria, Nei Pori i Platamon. Pored obilaska planine Olimp, turisti koji letuju ovde ne bi trebalo da zaobiđu manastirsku zajednicu Meteore.

 

 

Olimpska regija | Grčka leto 2024

Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Platamon, Litohoro, Olympic beach su najpozantija letovališta u ovom delu Olimpske regije koji imaju veliku ponudu apartmanskog i hotelskom smeštaja. U centralnom delu Olimpske regije nalaze se dva letovališta, Paralija i Leptokarija, koje imaju dovoljan broj smeštajnih kapaciteta u vidu hotela ili apartmana da prime sve one putnike koji žele da provedu letovanje u jednom od ovih letovališta. Paralija i Leptokarija imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista. Pored Paralije i Leptokarije, ovde se nalaze i druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do letovališta Olimpske regije. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana u mestima Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Platamon, Litohoro, Olympic beach za letovanje 2023.