Izaberite

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

 

 

 

Informacije u vezi sa procedurama ulaska na Maldive

 

Od 13.03.2022. NIJE POTREBAN PCR test za ulazak na Maldive.
Potrebno je da putnici imaju hotelski vaucer, putno osiguranje i popunjen formular (u okviru 48h od dolaska na Maldive):
https://imuga.immigration.gov.mv/
Sve informacije na linku: https://immigration.gov.mv/travel-advisory-to-the-maldives/
*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19

 

 


 

 

Maldivi | Egzotična putovanja avionom

 

Maldivi | Daleke destinacije | PAKET ARANŽMANI                                                                                                   

 

Maldivi, arhipelag poznat po izuzetnim prirodnim lepotama, dugim plažama divnog belog peska,  jedinstvenom podvodnom svetu i odmerenom luksuzu. Ova ostrvska država smeštena je u Indijskom okeanu, u južnoj Aziji na oko 700km udaljenosti od Šri Lanke. Putovanje na Maldive je idealno jer su mesto za odmor i relaksaciju. Moglo bi se reći da su Maldivi preteča našeg „novog normalnog“ sveta u kome su distanca i izolacija model življenja. Ova ostrvska država već dugo predstavlja destinaciju na kojoj možete uživati u miru i tišini, daleko od gradskih gužvi ili galame drugih gostiju koji borave u istom hotelskom kompleksu. Državu čine 1200 malih ostrva čije su obale i vode bogate koralnim grebenima. Ostrva su grupisana u 26 maldivskih atola. Sako ostrvce predstavlja priču i raj za sebe. Neka su sasvim nenaseljena i pusta, dok su na najlepšim izgrađeni turistički objekti namenjeni smeštaju turista. Sama država broji oko 400 000 stanovnika uglavnom islamske veroispovesti. Glavni grad Maldiva je Male, smešten na istoimenom ostrvu. Zvanična valuta je maldivska rufija (1USD=15,45 MVR).

Maldive odlikuje tropska klima, te je godišnja temperatura uglavnom oko 30 stepeni. Najbolje vreme za posetu Maldivima jeste period suvog monsuna, odnosno od novembra do aprila meseca. Tokom ovih meseci kiše su retke, a i kada se dese onda su kratkotrajne. U periodu od maja do oktobra putovanje na Maldive može cenovno biti mnogo atraktivnije budući da se radi o periodu vlažnog monsuna kada su kiše česta pojava.

Transferi na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom predstavljaju posebnu atrakciju za sebe. Izvode se gliserima do bližih ostrva ili hidro-avionima do onih koja su malo više udaljena od ostrva Male.

Sam grad Male nema puno toga što može ponuditi. Iskoristite priliku da obiđete gradić, vidite nekoliko kulturno-istorijskih znamenitosti, Narodni muzej, draguljarnice, predsedničku rezidenciju i Parlament, obavite kupovinu u bazarima ili posetite jednu od najvećih riblijih pijaca. Većina ostrva ima organizovan prevoz do glavnog grada.

Hoteli – ostrva su tako organizovani da se gosti mogu odlučiti za intiman i opuštajući odmor, mada i za aktivniju opciju, jer čitava regija obiluje vodenim sportovima i svako ostrvo ima svoj sportski centar i ronilački klub. Na Maldivima se surfuje, skija na vodi, plovi kajakom ili jedri katamaranom, a Maldivi privlače i mnoge ljubitelja podvodnog sveta. Prelepi korali mogu se videti već na dubini od nekoliko metara, dok je šareni podvodni svet koji ih okružuje neverovatno je raznolik. 

Maldiva od preko 1200 prelepih malenih ostrva, čini ovu zemlju veoma atraktivnim izborom za odmor iz snova na plažama sa belim peskom i svrstava je u destinacije koje treba posetiti bar jednom u životu. Putovanje na Maldive garantuje sjajan odmor zaljubljenima i onima koji jednostavno žele da pobegnu od gužve i stresa modernog sveta u bajku maldivskog đerdana ostrva.