Izaberite

 

 

 

 

 

Majorka Leto 2024 | Španija Letovanje

 

Majorka letovanje 2024 | 8, 11 i 12 dana avionom | First minute ponude

 

Majorka (Palma de Mallorca)  je „kraljica evropskog turizma“, stecište ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda. Majorka je najveće ostrvo u Španiji, deo je arhipelaga Balearskih ostrva i danas predstavlja jednu od omiljenih destinacija za letovanje na Mediteranu.Zbog svog idealnog položaja u zapadnom Mediteranu, strateški važnog, vekovima je Majorka bila na meti raznih osvajača, čiji se uticaji i danas mogu videti. Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme, brojni hoteli i savršena klima čine je idealnom destinacijom za letovanje u Španiji, a ponuda hotela je veoma raznovrsna. Putovanje avionom iz Beograda do Majorke traje oko dva i po sata. Glavni grad ostrva je Palma, sa kojom su brojna letovališta povezana autobuskim linijama. Ne propustite da prošetate ulicama i trgovima ovog lepog mediteranskog grada, tokom letovanja na Majorci.

 

Majorka letovanje 2024

 

U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su i ovog leta putovanja avionom i letovanje na ostrvu Majorka. FIRST MINUTE ponude za putovanje avionom i boravak na ostrvu Majorka se odnose na veliki broj hotela u najatraktivnijim letovalištima.

-Plaja de Muro (Playa de Muro)  i Alkudija (Alcudia) su letovališta na severu Majorke, udaljena od Palme oko 60 km. Karakteriše ih raskošno zelenilo, duge peščane plaže, sportski tereni, tirkizno more i veliki broj luksuznih hotela namenjenih onima koji žele miran, porodični odmor.

-Plaja de Palma / Arenal (Playa de Palma/ El Arenal), letovališta na južnoj obali Majorke, 10 km jugoistočno od grada Palma i 5 km od aerodroma. Već godinama plaže u ovoj oblasti obeležene su plavom zastavicom zbog čistoće i kvaliteta vode. Mnogobrojni hoteli i apartmani, restorani, barovi i diskoteke, čine ova mesta privlačnim, pre svega mladima. Nedaleko od Arenala je i Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u ovom delu Evrope.

-Kan Pastilja (C'an Pastilla) je prvi region korišćen u turističke svrhe i najbliže je međunarodnom aerodromu Son Sant Juan. Sačinjen od malih, živopisnih ulica, koje gotovo uvek vode do pitoreskne luke San Antonio de la Playa. Život se odvija u brojnim restoranima, pabovima i barovima. Peščanom plažom je Can Pastilla spojena sa letovalištima Playa de Palma i Arenal. Preporučujemo hotel Roc leo u letovalištu Kan Pastilja (Can Pastilla).

Iljetas (Illetas) je ekskluzivno letovalište, idealno odredište za sve one koji žele miran odmor u nekom od najluksuznijih hotela na ostrvu Majorka. Nalazi se oko 10 km zapadno od Palme. Kristalno čisto tirkizno more i male uvale su tipičan prizor u ovom delu ostrva.

-Portals Nus (Portal Nous), pitoreskno mestašce, nalazi se na nešto više od 10 km zapadno od Palme. Preporuka je za romantičan odmor u opuštajućem okruženju. Poznato je po maloj marini, luksuznim hotelima ali i kao stecište mnogih slavnih ličnosti.

-Palmanova (Palmanova) je jedno od najpopularnijih letovališta na jugu Majorke. Duga peščana plaža, mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, mnoštvo barova i restorana su samo deo ponude ovog primorskog mesta. Nalazi se 12 km jugozapadno od Palme i oko 25 km od aerodroma.

-Magaluf (Magaluf) se nalazi u jugozapadnom delu Majorke, udaljen 16 km od grada Palma i oko 20 km od aerodroma. Peščana plaža je duga 1 km, a mesto obiluje prodavnicama, restoranima i diskotekama, u kojima zabava traje do duboko u noć. Neke od najvećih di-džej zvezda nastupaju u toku leta upravo u klubovima Magalufa. Omiljeno je letovalište mladih. Posebno preporučujemo boravak u hotelu HSM Don Juan u letovalištu Magaluf.

-Kala Vinjas (Cala Vinas), udaljen od Magalufa oko 3 km, predstavlja mirnu uvalu, idealnu za ljubitelje lepih plaža i mirnog odmora.

-Santa Ponsa (Santa Ponsa) je malo porodično letovalište, u jugozapadnom delu ostrva Majorka, udaljeno od grada Palma 18 km. Karakteriše ga duga peščana plaža u živopisnom zalivu, obilje zelenila i golf tereni u okolini.

-Pagera (Paguera) je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, najzapadnije u odnosu na druga letovališta ove regije. Omiljeno je i idealno za porodični odmor. Od aerodroma je Pagera udaljena 35 km.

 

Sve dodatne informacije i cene fakultativnih izleta koje smo pripremili možete pogledati OVDE.