Italija skijanje | Zima 2022/23

 

Madonna di Campiglio 2022/23| Skijanje Italija

 

Madonna di Campiglio smeštena je u severnoj italijanskoj regiji Trentino ispod impozantnog masiva Dolomiti di Brenta. Nalazi se na nadmorskoj visini 800-2550m. Ovo mondensko skijalište je središte za sve one koji vole spoj vrhunskih skijaških staza i dobre zabave posle skijanja. Sa tradicijom dugom preko 50 godina, ovde se održava Svetksi kup u slalom za muškarce. Pripada sistemu žičara Skirama Dolomiti koji ukupno broji oko 380km staza. Predstavlja odličan izbor za porodično skijanje ili za nešto manje zahtevne, ali dobre skijaše. Takodje ako se odlučite za smeštaj u Marillevi ili Folgaridi dobićete odlično skijanje po veoma pristupačnim cenama, naročito na početku ili na kraju sezone.

 

Skijalište Madonna di Campiglio

Sama Madonna di Campiglio ima oko 60km staza, a sa Marillevom i Folgaridom sa kojima je povezana sistemom žičara ima ukupno 150 km staza. Staza ima za sve kategorije skijaša a uglavnom sup lave i crvene i to odlično uređene. U Madonni di Campiglio nalazi se čuvena FIS staza "Tre" na kojoj se ponovo vozi Svetki kup. Na ovoj stazi moguće je noćno skijanje utorkom i četvrtkom. Na samom vrhu dela skijališta Groste, nalazi se prilično veliki snowpark koji će zadovoljiti i najzahtevnije bordere.

 

Smeštaj Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio je pravo mondensko skijališe sa velikim brojem hotela od kojih većina ima preko 3 zvezdice. Centar je pretvoren u pešačku zonu i ima pregršt prodavnica tako da će svi ljubitelji šopinga pronaći nešto za sebe.

 

Ski pass Madonna di Campiglio

Proverite cene ski passa za Madonnu di Campiglio. Ukoliko imate Dolomiti superski ski pass možete skijati i u nekom od skijališta u okolini: Passo Tonale, Paganella ... Passo Tonale sa Presena glečerom prestavlja odličan izbor za jednodnevni izlet.

 

Udaljenost Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio od Beograda je udaljena 1020km, a do ovog skijališta potrebno je oko 10-12h vožnje kolima.