Izaberite

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Egipat | Krstarenje Nilom | Daleke destinacije                                                                                                                                                                                                    

Egipat je zemlja čija pisana istorija traje preko 5000 godina. Od kraja četvrtog milenijuma pre nove ere, na ovim prostorima se neprestano događalo nešto izuzetno važno za ukupnu ljudsku civilizaciju, bilo da su u pitanju gigantski građevinski poduhvati, naučna dostignuća ili velika vojna osvajanja. Krstarenje Nilom je prilika da se upozna ne samo jedna od najstarijih civilizacija na planeti, čija je cultura, umetnost i nauka značajno uticala na razvoj čovečanstva, već i da se doživi izuzetna lepota zemlje čija je sudbina od iskona vezana za Nil, “majku reku”, jedini izvor života i opstanka na prostorima severoistočne Afrike. 

 

Program “Krstarenje Nilom” obuhvata većinu značajnih mesta u Egiptu, od slavnih gradova  Aleksandrije, Kaira i Luksora do čuvenog hrama Abu Simbel, koji se nalazi duboko u Nubijskoj pustinji, nedaleko od granice sa Sudanom. Plovidba brodom odvija se između Luksora i Asuana u dužini od 220 kilometara. To je prilika da se uživa u raskošno jednostavnoj lepoti doline Nila, pritisnute sa istoka i zapada večnim pustinjama.                                            

Hurgada se tokom godina proširila i danas obuhvata zonu široku preko 70 km. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i sve popularnije hotelske  komplekse u El Guni, Makadi beju, Soma beju...