Kotor Leto 2024 | Crna Gora Letovanje

 

Kotor letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

Kotor- grad trgovaca i moreplovaca. Nalazi se u najdubljem delu Bokokotorskog zaliva. Srednjovekovna arhitektura i spomenici kulturnog nasleđa uvrstili su Kotor u UNESCO- ov spisak prirodne i kulturne baštine. Ističu se katedrala Sv. Tripuna i crkve Sv. Luke, Sv. Ane, Sv. Marije, Gospe od zdravlja, Kneževa palata i Napoleonovo pozorište, a oni su samo deo bogate riznice Kotora. 
 

Kotor tokom cele godine posećuju turisti iz celog sveta kojima je raspolaganju mnoštvo hotela u kojima letovanje provode kako porodice sa decom tako i mladi.
Dobrota je jedno od mesta na obali na kojem je još moguće videti sav sjaj nekadašnje Boke i plemenitoga Kotora, iz vremena kada su jedrenjaci, poput onoga iz priče o slavnom kapetanu Ivu Vizinu, plovili svetskim morima, prenoseći slavu ovih krajeva i donoseći mnoga bogatstva ovdašnjim pomorskim kućama. Dobrota je u prošlosti bila veliko pomorsko naselje. Status pomorskog naselja dobila je 1717. godine što ne znači da i ranije nije imala pomorsku tradiciju.

U Dobroti se nalazi i crkva Sv. Matije, sagrađena 1670. godine na temeljima ranije srednjovjekovne crkve. Izgrađena je u baroknom stilu. U crkvi se čuvaju barokni mermerni oltari, kao i čuvena slika Đovani Belinija „Bogorodica sa detetom“. šetaliste u Dobroti vodi nekoliko kilometara uz obalu.
 

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2024 godine u Kotoru ima nekoliko hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom. Ukoliko se odlučite za letovanje u Kotoru na raspolaganju su vam hoteli koji su uglavnom smešteni uz samu obalu mora i okruženi zelenilom. Mnoštvo novootvorenih luksuznih hotela pružaju mogućnost za savršen odmor u Crnoj Gori.