Izaberite

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Kosta Brava Leto 2022 | Španija Letovanje

 

Kosta Brava letovanje 2022 | Španija avionom 

 

 

Kosta Brava (Costa Brava) ili „Divlja obala” pripada provinciji Đirona koja se nalazi u jugoistočnoj Kataloniji. Zajedno sa regijom Kosta Maresme (Costa Maresme), Kosta Brava  prostire se od Barselone do granice za Francuskom u dužini od 160 km. Zbog nekoliko mesta među kojima je i Ljoret de Mar (Lloret de Mar), Kosta Brava je tokom pedesetih godina XX veka postala jedan od simbola masovnog turizma i omiljenih destinacija za letovanje mnogih Evropljana. Spoj prijatne klime, dugih peščanih plaža, brojnih hotela i moderne infrastukture čine da Kosta Brava predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija Evrope. Letovanje na Kosta Bravi možete iskoristiti i za posetu Barseloni do koje su organizovana putovanja avionom iz Beograda.

 

Kosta Brava (Costa Brava) letovanje 2022

 

U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su i ovog leta putovanja avionom i letovanje u Španiji na destinaciji Kosta Brava. FIRST MINUTE ponude za putovanje avionom do Barselone i boravak na Kosta Bravi se odnose na veliki broj hotela u najatraktivnijim letovalištima.

Kalelja (Calella) je primorski gradić, nalazi se na oko 70 km udaljenosti od Barselone. Do razvitka turizma 1960. godine je bio poznat kao ribarska luka i centar tekstilne industrije. U samom gradiću se ističe čuveni svetionik sagrađen 1859. godine koji predstavlja simbol grada, kao i dve kule, poznate pod imenom Les Toretes, sagrađene sredinom XIX veka. Grad poseduje 2 km dugu peščanu plažu kojoj je dodeljena plava zastavica i kao takva predstavlja jednu od najčistijih u ovom delu Španije. U ponudi su hoteli kategorije 3* i 4*.

Santa Suzana (Santa Susanna) je mediteranski gradić, nalazi se na oko 75 km udaljenosti od Barselone. Ovo mirno mesto nudi brojne hotele, 2 km dugu peščanu plažu okruženu borovim i mediteranskim rastinjem. U samom gradu se nalaze brojni restorani i barovi, dok na plaži postoji mogućnost bavljenja različitim sportovima na vodi. Simboli grada su osmatračnice sagrađene u periodu između XV i XVIII veka čija je prvobitna namena bila odbrana grada od piratskih napada, moguće je posetiti dve od sedam očuvanih osmatračnica. Na severu, idući ka letovalištu Ljoret de Mar, Santa Suzana je povezana sa još jednim letovalištem – Malgrat de Mar (Malgrat de Mar), koje je takođe popularnost steklo zbog duge peščane plaže, raznovrsne ponude hotela, idealne za letovanje i porodični odmor.

Ljoret de Mar (Lloret de Mar) je najpopularnije turistučko mesto za letovanje na Kosta Bravi, poznato po prelepim peščanim plažama, veoma raznovrsnoj ponudi hotela i bogatom noćnom životu. Od Barselone je udaljen oko 90 km. Grad poseduje 7 km dugu obalu, glavna gradska plaža poznata po prijatnom belom pesku, duga je 1,5 km i jedna je od najpopularnijih na Kosta Bravi. Deo Ljoret de Mara kome pripada Fenals sa svojom uvalom i lepom plažom, smatra se mirnim delom grada. Osim plaža poseduje i veoma bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, simboli grada su srednjovekovni dvorac sa jedne strane i spomenik La Muher Marinera (Žene mornara) sa druge strane. Za putovanje avionom i letovanje u Ljoret de Maru  posebno preporučujemo hotel La Carolina.