Kolašin  | Crna Gora

 

Kolašin |  Wellness & Spa        

 

Kolašin je poznat, pre svega, kao mesto na kom se spajaju lepote planina Bjelasica i Sinjajevina sa nadaleko čuvenim nacionalnim parkom Biogradska gora. Lepotu svakako upotpunjuje reka Tara, koja protiče pored Kolašina. Nalazi se na 954m nadmorske visine, što ga svrstava u kategoriju vazdušnih banja i čini idealnim, kako za letnji, tako i za zimski odmor. Kolašin je od Beograda udaljen oko 400km, a od Podgorice oko 70km. 
 

U ponudi turističke agencije Odeon World Travel je Hotel Bianca Resort & Spa 4*, čiji gosti mogu da korste dva ski centra. Ski centar „Kolašin 1450” udaljen svega 10 km. Sam vrh se nalazi na 1950m nadmorske visine. Ovaj ski centar raspolaže sa 30km staza (zelena plava, crvena i crna), a nudi i usluge iznajmljivanja ski opreme za decu i odrasle, škole skijanja i razne druge aktivnosti. Rustični restorani u drvetu sa jelima crnogorske kuhinje uz čašu kuvanog vina predstavljaju idealno su mesto za opuštanje nakon uzbudljivog dana na skijaškim stazama. 
 

Žičare i ski liftovi: šestosed žičara „Vilina voda“ dužine 1200m, dvosed žičara „Ćupovi“ dužine 1890m, ski lift „Ključ“ dužine 500m, ski lift „Carev do“ dužine 450m, ski lift „Jezerine“ dužine 300m, bebi ski lift
Kapacitet: 3.500 skijaša na sat, odnosno 6.200 skijaša na sat sa novim ski liftom „Vilina voda“

 

Ski centar “Kolašin 1600” udaljen je 12 kilometara od Kolašina, odnosno 2,3 kilometra od ski centra “Kolašin 1450”. Ski centar je dobio naziv zbog nadmorske visine polazne tačke šestosedne žičare i lokacije na kojoj je smešten restoran “Troglava” 5*. Na 300 metara od restorana smeštena je polazna tačka šestosedne isklopive žičare K8 proizvodjača Doppelmayr čija se izlazna tačka nalazi na nadmorskoj visini od 2.035 metara. Sa izlazne tačke posetioci centra mogu izabrati osam staza za spuštanje i to sledeće kategorizacije: dve plave staze, četiri crvene staze i dve crne staze ukupne dužine 10,5 kilometara. Za najmladje posetioce obezbeđen je i dečiji ski lift. 
Za goste ski centra “Kolašin 1600” obezbeđen je i parking za putnička vozila kapaciteta 200 mesta.