Izaberite

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Sicilija Leto 2022 | Italija Letovanje

 

Sicilija | Katanija letovanje 2022 | 11 dana, direktnim čarter letom

 

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Obuhvata površinu od 25.710 km2 koja uključuje i okolna manja ostrva. Sicilija je ujedno i najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od 5 miliona stanovnika, od toga najviše u gradu Palermo. Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu da Sicilija bude Vaš izbor za letovanje. Kada se tome doda jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na ostrvo Sicilija i svoje letovanje provedete baš ovde. Putovanje avionom do Sicilije Vam pruža priliku da  otkrijete sve lepote ovog ostrva i saznate zašto su njegove plaže omiljeno mesto za letovanje posetilaca iz čitavog sveta. Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2022 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja avionom do Katanije i najlepših letovališta jonske obale SicilijeĐardini Naksos (Giardini Naxos), Letojani (Letojanni), Taormina Mare.

Katanija (Catania) se nalazi na istočnj, jonskoj obali ostrva Sicilija i deseti je po veličini grad u Italiji , a drugi na Siciliji, nakon Palerma. Grad se pruža na južnom podnožju vulkana Etna, najpoznatijeg u Evropi. Predanje kaže da su Kataniju osnovali praistorijski stanovnici Sicilije, pleme Sicili, a grčka kolonija postaje u VIII veku pre nove ere. Bio je značajan centar mnogih država – Kartagine, Rimske republike, Kraljevine Ostrogota, Kraljevine Italije… Tokom renesansnog perioda, Katanija je bila jedan od najvažnijih gradova, poznata po kulturi i umetnosti. Danas je Katanija grad sa oko 315.000 stanovnika, važan privredni, univerzitetski i turistički centar ostrva Sicilija, ali i cele Italije. Brojni su razlozi da Vaše letovanje na Siciliji po FIRST MINUTE ponudama upotpunite i obilaskom ovog lepog grada, koji je sačuvao i brojne antičke spomenike, ali i barokni ambijent starog gradskog jezgra.

 

Sicilija | Katanija hoteli

 

Đardini Naxos je najpopularnije letovalište na jonskoj obali ostrva Sicilija, udaljeno oko 60 km severno od aerodroma Katanija i na svega 5 km od čuvenog grada Taormina. Godinama je omiljeno mesto za letovanje mnogih Italijana ali i turista iz čitavog sveta. Sa oba grada je Đardini Naksos povezan autobuskim linijama. Poznato je po lepim peščanim plažama uglavnom, na kojima se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Uz samu obalu se nalaze brojni hoteli, restorani, barovi, poslastičarnice, u kojima možete probati neki od lokalnih specijaliteta i čuvenih italijanskih poslastica. Preporučujemo da za svoje letovanje odaberete neki od hotela iz naše ponude.

 

Letojani je malo primorsko mesto, koje svoju turističku popularnost stiče šezdeseth godina dvadesetog veka, od kada kada se otvaraju prvi hoteli polako postaje jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje posetilaca iz čitavog sveta. Nalazi se oko 70 km severno od grada Katanija i oko 7 km severno od Taormine. Iako nešto mirnije od Djardini Naksosa, letovalište Letojani će svakako ispuniti Vaša očekivanja za letovanje, lepim plažama, čistim morem, dobro lociranim hotelima, brojnim zabavnim sadržajima tokom letnjih meseci. Letojani je saobraćajno dobro povezan sa ostatkom ostrva, železnicom i autobusima.

 

Taormina Mare je još jedno od popularnih letovališta na istočnoj obali Sicilije. Nalazi se na padinama ispod samog grada Taormina (do kog vodi žičara), a od aerodroma u Kataniji je udaljena oko 65 km. Uživa ugled jednog od najživopisnijih mesta u Italiji i dobra je preporuka za sve koji od letovanja očekuju nešto više od toplog mora i sunca, koji žele romantičan ambijent i luksuznije hotele. Do plaža koje su u podnožju se dolazi žičarom koja radi tokom čitavog dana ili hotelskim mini busevima.