Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Evia Leto 2021 | Grčka Letovanje

 

Evia letovanje 2021 | sopstveni prevoz

 

Evia ili Eubeja je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj, a treće u Mediteranu. Ostrvo Evia se nalazi duž atičke obale, obrazujući prirodni nastavak kontinentalnog dela Grčke.

Evia je ostrvo koje nudi veliki broj hotela i apartmana za dobrodošli smeštaj turista te kao takva predstavlja dobar izbor za letovanje 2021 godine. Evia je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj, a treće u Mediteranu. Ostrvo Evia se nalazi duž atičke obale, obrazujući prirodni nastavak kontinentalnog dela Grčke. Ostrvo Evia dugo je 180 km, a širina mu varira od 7 do 50 km. Ukupna površina zajedno sa pripadajućim ostrvima je 3.908 km2. Najvećim delom je brdovita, dok su njene malobrojne ravnice veoma plodne, a celo ostrvo je prekriveno šumama i maslinjacima.

Glavni grad ostrva Evia je Halkida koji se nalazi na mestu gde se ostrvo spaja mostom sa kopnenim delom. Bio je važan i moćan grad u staro doba, a danas je šarmantan sa mnogim arhajskim i srednjevekovnim znamenitostima. U gradu Halkidi postoji mnogobrojni izbor apartmanskog i hotelskog tipa smeštaja.

Evia oblast je doživela snažan turistički razvoj poslednjih decenija. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, suga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviu jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima.

Eretria - je živopisni manji grad na ostrvu Evia, udaljen 23 km od Halkide. Tako da se najlakše stiže kopnenim putem preko mosta. Ima interesantne drevne ostatke, kao što su amfiteatar, zbirka vrednih eretrijskih vaza koje se čuvaju u muzeju i drugo. Eretria oblast poseduje izvesni broj hotela visoke klase ali i apartmanski smeštaj dostupan svakom ko želi da poseti ostrvo Evia.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2021 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja avionom i putovanja sopstvenim prevozom do ostrva Evia. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana za letovanje 2021 na ostvru Evia.