Terme Krka | Dolenjske Toplice | Wellness & Spa       (Udaljenost od Beograda 482 km)


Dolenjske Toplice se nalaze u jugoistočnom delu Slovenije, nedaleko od Novog Mesta, i pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji - Terme Krka. Prelepo prirodno okruženje i termalna voda vekovima su privlačili goste u Dolenjske Toplice koje predstavljaju jedne od najstarijih termi u Evropi. Prvo kupalište ovde je izgrađeno već sredinom 17og veka. Danas Dolenjske Toplice predstavljaju omiljenu destinaciju gostima iz cele Evrope, kako zbog tradicionalnih načina lečenja, tako i savremene ponude kupališnih i wellness usluga. Dolenjske Toplice, sa svojom primamljivom okolinom i slikovitom dolinom reke Krke, nude beskrajne mogućnosti za odmor i rekreaciju svima koji rado provode vreme u prirodi. Dolenjske Toplice su odlično polazište za izlete, nude mnoge mogućnosti za biciklizam, šetnju, nordijsko hodanje, vodene sportove na reci Krki i druge rekreativne aktivnosti.


Dolenjske Toplice | Termalna voda


Dolenjske Toplice imaju termalnu vodu koja se dobija iz 3 izvora i izvire sa temperaturom od 27 do 36° C. Ova termalna bogata kalcijumom, magnezijumom i hodrogenkarbonatom veoma je lekovita i dokazano pomaže u lečenju reumatskih bolesti, stanja nakon povreda i bolesti lokomotornog sistema, neuroloških problema, bolesti srca i krvnih sudova, kao i disajnih organa.

 

Dolenjske Toplice | Hoteli

Dolenjske Toplice mogu da se pohvale jednim od najboljih dizajn hotela u Sloveniji, a to je hotel Balnea 4* superior . Idealan je izbor kako za parove, tako za porodice, ali i za sve one koji vole aktivan odmor. Smešten je u prelepom parku, a atraktivnim panoramskim hodnikom spojen je sa wellness centrum Balnea. Na vrhu hotela Balnea nalazi se i nov centar za relaksaciju, nazvan Spa Panorama. Opremljen je sa dve saune i prostorom za odmor sa ležaljkama, sa kojih se pruža pogled na prekrasnu okolinu.

 

Dolenjske Toplice | Wellness Centar


WELLNESS CENTAR BALNEA prostire se na 9 200 m², a smešten je tik uz prelep park.  Predstavlja kraljevstvo osvežavajućih kupki, relaksacijskih masaža, sauna i vodenih užitaka. Individualno planiranim i prilagođenim programima i uslugama za sve generacije, svrstava se u prepoznatljive centre dobrog osećaja. Podeljen je u tri dela:

LAGUNA sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima sa tremalnom vodom temperature 27 i 32° C. Gostima su na raspolaganju hidro i aero masaže, vodopadi, vodene zavese i gejziri.

SAUNA CENTAR OAZA ima finsku saunu i sanarium, zatim infracrvenu saunu, trsku, biljnu saunu, kao i japansku kupku u vodi zagrejanoj na 40 stepeni. Posle saune ili kupke za podmlađivanje goste očekuje zen soba za odmor sa vodenim krevetima.

AURA CENTAR gostima nudi raznovrsne terapije i masaže, centar za negu lica i tela, kao i efikasne programe za mršavljenje i oblikovanje tela. U sklopu centra za relaksaciju, u kojem se spretno prepliću tradicija i najsavremenije usluge, deluje i ambulanta za estetske zahvate. Izvode se minimalno invazivne metode podmlađivanja koje brzo i efi kasno doprinose svežem i mladalačkom izgledu.


<