Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Italija skijanje | Zima 2022/23

 

Bormio | Italija Skijanje

 

Bormio je ski centar u italijanskoj regiji Lombardija. Nalazi se unutar regije Alta Valtelina, u samom srcu Alpa i samo par kilometara od Livinja. Pored vrhunski opremljenih i tehnički besprekornih staza, koje su pripremljene i za zahtevnije skijaše, Bormio je poznat i po svojim termalnim izvorima. Još u vreme starog Rima, gradska aristokratija je putovala u Bromio kako bi uživala u toplim kupkama i planinskom ambijentu. Većina antičkih termalnih izvora je u upotrebi i danas. Stari grad, koji je većim delom pretvoren u pešačku zonu živi je dokaz slavne istorije ovog mesta i turistička atrakcija za različite kategorije posetilaca, ne samo skijaša.

 

Svetski kup Bormio

Bormio ima višedecenijsku skijašku tradiciju, a nekoliko puta bio je domaćin Svetskog prvenstva u ovom sportu. Uz treke u Kitzbuhelu, Wengenu i Lake Louise, muški spust u Bormiu čini četvorku klasika Svetskog kupa u muškom spustu.

 

Nacionalni park Bormio

Iznad Bormia nalazi se nacionalni park Stelvio, sa prevojem Passo Stelvio na 2780m nadmorske visine, dostupan kolima uskim putem, pa mnogo serpentina. Iznad prevoja nalazi se Stelvio glečer koji omogućava skijanje i leti. Stelvio glečer sa odličnim snežnim uslovima tokom letnjih meseci stecište je velikog broja reprezentacija koje tu treniraju.

 

Skijalište Bormio

Ski centar Bormio nalazi se na nadmorskoj visini od 1225m do 3010m. Skijalište nije baš savršeno za početnike, zbog brojnih uskih i strmih staza, ali oni mogu skijati u Santa Caterini koja se nalazi u blizini Bormia (20 minuta autobusom). Osim Santa Caterine, može se otići i do Livinja (90 minuta autobusom).

 

Smeštaj Bormio

U Bormiu postoji veliki broj apartmana, ali ipak hoteli prednjače u ponudi smeštaja. Većina hotela ima 2* ili 3*, dok je Hotel Palace najbolji hotel u gradu. Ostale hotele iz naše ponude možete videti na našem sajtu Bormio Hoteli. U Bormiu ima mnogo restorana i kafića gde se možete opustiti na kraju dana.