Bijela Leto 2023 | Crna Gora Letovanje

 

Bijela letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

Bijela je malo turističko naselje u Bokokotorskom zalivu u opštini Herceg Novi, Crna Gora. Bijela je smeštena na putu između Kamenara i Herceg Novog. U prošlosti je Bijela bila selo ribara, vinogradara, maslinara i pomoraca, a najprepoznatljivija je po tradiciji brodogradnje. Plaže u Bijeloj su male, peskovite ili šljunkovite i ima ih mnogo. 


Bijela je smeštena na 12 km od Herceg Novog i 20 km od Kotora. Gradsko naselje pominje se 1351. godine u povelji Cara Dušana. U njoj se nalazi crkva sa freskama Rize Bogorodice iz XIV veka. Bijela ima prelepe plaže koje se zbog savršenog kvaliteta vode ubrajaju u najčistije na crnogorskom primorju. Temperatura mora oko 26C°. 
Bijelu je najlepše opisao pesnik Jovan Sundečić stihovima: "Gizdava je Boka svakolika, al je Bijela cijeloj Boki dika"

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2023 godine u Bijeloj ima nekoliko hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom. Ukoliko se odlučite za letovanje u Bijeloj na raspolaganju su vam hoteli koji su uglavnom smešteni uz samu obalu mora i okruženi zelenilom.U svojoj ponudi za letovanje 2023 godine turistička agencija Odeon World Travel nudi nekoliko hotela u kojima letovanje mogu provoditi kako porodice sa decom, tako i mladi.