BANJA VRUĆICA

 

BANJA VRUĆICA | WELLNESS & SPA

 

Banja Vrućica predstavlja najveći banjski centar u Republici Srpskoj, najposećeniji turistički lokalitet opštine Teslić i vodeće balneoklimatsko lečilište u regionu. Od centra Teslića je udaljena 3 km, a od Banja Luke 87 km. Smeštena je na obroncima planine Borja i spojena sa prostranom dolinom reke Usora. Nalazi se na nadmorskoj visini od 230 m, u predivnom prirodnom okruženju šume i bujnog zelenila, sa izvorima termomineralnih voda jedinstvenih karakteristika. Hotelski i termalni kompleks Banja Vrućica se prostire se na površini od 740.000 m² u čijem sastavu su hoteli Kardial, Hercegovina, Posavina i Srbija, wellnes centar, kongresne dvorane opremljene najsavremenijom opremom, tereni za tenis, košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, uređeni parkovi i staze za šetanje, trčanje i biciklizam u ukupnoj dužini od 7 km. 


Lekovite vode Banje Vrućice su bogate visokom koncetracijom negativnih jona i kao takve bile su poznate još u doba Rimljana. O vodi sa vrela pored potoka Grabovca, gde je sada Banja Vrućica prenosila se s kolena na koleno priča da je zdrava, da otklanja bolove, da podmlađuje. Koristili su je u domaćinstvima za piće i pripremu hleba, a zatim i za lekovito banjanje. Dolazeći iz većih dubina, termomineralna voda na svom putu se greje od tople stene, rastvara minerale i kao takva koristi za lečenje različitih bolesti. Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti. Termomineralna voda Banje Vrućice pomažu takođe u oslobađanju od stresa, umora, loše koncentracije i pamćenja, razdražljivosti i bezvoljnosti. Lekovita mineralna voda se koristiti za banjanje u kadama i hidroterapiju u bazenu, ali i za pijenje i inhaliranje, a leči: kardiovaskularna, reumatološka, neurološka i postraumatska oboljenja i stanja.
 

Tursitička agencija Odeon World Travel iz svoje bogate ponude wellness aranžmana izdvaja Banju Vrućicu i hotel Kardial kao preporuku za svoje goste koji žele da svoj odmor provedu na miran način u zdravom okruženju, a Banja Vrućica sa svojim prirodnim ambijentom i visokim kvalitetom wellness i zdravstveno-turističkih usluga, kao i stručnošću i ljubaznošću garantuju zadovoljstvo za svakog našeg putnika.