Austrija skijanje | Zima 2023/24

 

Bad Kleinkirchheim skijanje 2023/24

 

Bad Kleinkirchheim je jedno od najpopoularnijih inama najbližih ski centara Austrije. Od sportske I zabavne podnude izdvajamo klizalište, sankalište, zatvorene teniske terene, dvoranu za squash, zatovrene terene za golf. Sezona skijanja traje od novembra do aprila. U Bad Kleinkirchheim-u su smeštene I dve najpoznatije termalne banje over regije: Sv. Katareina I Romerbad, u kojim može da se uživa kako u termalnim bazenima tako I u solarijumu, saunama, masaži I aqua gimnastici. Unutrašnja temperature vode u termalnim bazenima kreće se od 32-34⁰, a temperature vode u spoljašnjim bazenim akreće se od 28-32⁰. Fantastičan je osećaj kupati se u spoljašnjem bazenu, dok vas okružuju planine pokrivene snegom. Mesto je prepuno prodavnica, butika.

 

Osnovne informacije Bad Kleinkirchheim

Staze se nalaze na visinama od 1100 do 2055 metara nadmoreske visine. Maksimalan kapacitet sistema je 30.000 skijaša na sat. Postoji mogućnost iznajmljivanja opreme kao I veliki broj ski škola, a kroz mesto saobraća besplatan autobus koji vozi do godnole I termalnih bazena.  Sistemom veštačkog osneživanja pokriveno je 97% staza što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila.

 

Skijališta Austrija

Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge pa do samih staza i pratećih sadružaja. Sa oko 400 skijališta, u kojima je sve savršeno organizovano, sigruno je jedna od najpoželjinijih destinacija za zimske praznike. Iako je skijanje i dalje u fokusu, u zadnje vreme to nije jedini razlog odlaska na odmor. Predivna priroda, duge šetnje, romantično okruženje, zabava za celu porodicu i odlične zabave posle skijanja. Dobro uređenim putevima lako možete stići do bilo kog od njih. U našoj ponudi možete naći sledeća skijališta: Bad Kleinikircheim, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Kaprun, Zell am See, Kitsbuhel, Katschberg, Nassfeld, Schladming

 

Skijanje u Austriji

Austrija predstavlja jednu od najposećenijih skijaških destinacija u Evropi, gde možete uživati u dobro uređenim ski stazama. Sva skijališta mogu se podeliti u 3 skijaške regije, Tirol, Koruška i Salcburg. U njenim brojnim planinskim centrima možete naći sve vrste staza, odlične hotele i apartmane, kao i idealne uslove za opuštanje u relax wellness centrima. Ima preko 900 vrhova sa nadmorskom visinom većom od 3000m. Zahvaljujući tome, sezona skijanja traje gotovo čitave godine.