Izaberite

 

Alanja Leto 2024 | Turska Letovanje avionom First minute ponude

 

Alanja letovanje 2024 | 8, 11, 12 i 15  dana, direktnim čarter letom 

 

Alanja (Alanya) se nalazi u jugoistočnom delu Turske obale, jedan je od najvećih turističkih centara Sredozemne regije. Od grada Antalija i aerodroma udaljena je oko 135km.

 

Istorija Alanja

 

Alanja je osnovana jos u IV veku pre nove ere, u vreme Seldžuka ovaj grad se zvao Alainye. Grad dobija ime Alanja tek od 1935.godine posetom čuvenog Ataturka. Najimpozantnije obeležje Alanje je svakako tvrđava sagrađena u periodu vladavine Seldžuka. Dugačka je 7 km i sa preko stotinu kula jedna je od najpoznatijih tvrđava u ovom delu Mediterana. Gradom dominira osmougaona Crvena kula koja je jedinstvena po svom arhitektonskom rešenju. Danas se u ovoj kuli nalazi Etnografski muzej.

 

Alanja plaže

 

Ono što Alanju izdvaja od ostalih turskih letovališta su beskrajno duge peščano - šljunkovite plaže, mnoštvo hotela i izuzetno bogat noćni život. Danas Alanja zauzima plažu dugu skoro 50km. Regije koje se izdvajaju su Okurdžalar, Avsalar, Inčekum poznat po najfinijim peščanim plažama po kojima je i dobio ime, Konakli, Kejkubat, Oba, a svakako najpoznatija i najatraktivnija regija i plaža je svakako čuvena Kleopatrina plaža koja se nalazi u samom srcu grada. Prostire se na oko 2 km dužine, na ovom potezu ne postoje privatne plaže već se servis na ovoj gradskoj plaži dodatno doplaćuje. Alanju odlikuje lepeza hotela različitih koncepta i kategorija. U Alanji možete pronaći manje gradske hotele bez sadržaja koji su uspeli da sačuvaju koncept usluge polupansion, dok je većina hotela tipa rizort, bogata sadržajima za decu, akva parkovima, luna parkovima, animacijama, ima brojne restorane i koncept usluge All Inclusive.

 

Alanja hoteli | Alanja avionom 2024

 

Turistička agencija Odeon World Travel za letovanje u Alanji, pripremila širok izbor hotela među kojima se izdvajaju porodični poput hotela Royal Garden Beach, Xafira Deluxe Resort & Spa, dok su ljubiteljima gradskih dešavanja namenjeni hoteli bliži centru poput Cookʼs Club Alanya i Kleopatra Alaiye. Od povoljnijh hotela gostima je na raspolaganju Kleopatra Muz hotel.

 

 

Alanja letovanje 2024

Za letovanje u Alanji turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu hotela za putovanja avionom. Obezbedite hotelski smeštaj na vreme i iskoristite first minute ponude.

 

Alanja putovanje avionom 2024

 

Turistička agencija Odeon World Travel za letovanje 2024 obezbedila je čarter let do aerodroma Antalija (Antalya). Obezbedite smeštaj na vreme i iskoristite first minute ponude za putovanje avionom.

 

Turska letovanje

 

Nama najbliža oblast za letovanje u Turskoj je Egejska obala u koju spadaju letovališta Kušadasi (Kuşadası), Bodrum (Bodrum), Marmaris (Marmaris) sa zalivom Ičmeler (İçmeler) i novom regijom Turunč (Turunç) koja je među turistima sve popularnija. Grad Fetije (Fethiye) se nalazi na mestu gde se sreću Egejsko i Sredozemno more. Osim Egejske obale nudi brojne luksuzne rizorte za letovanje u Turskoj na obalama Sredozemnog mora, nama najbliža letovališta su Kemer (Kemer), Antalija (Antalya) sa najpopularnijom plažom LaraBelek (Belek), Side (Side) i Alanja (Alanya). Turistička agencija Odeon World Travel je obezbedila za destinaciju Turska letovanje 2024 čarter letove do aerodroma Bodrum (Bodrum-Milas), Dalaman (Dalaman) i Antalija (Antalya). Primorska mesta za letovanje u Turskoj predstavljaju raj za porodice sa decom iz razloga što su u ponudi hoteli sa bogatim sadržajima za animaciju dece, aqua parkovi, brojni restorani, barovi kao i stručni tim animatora koji vodi računa o celodnevnoj zabavi kako odraslih tako i dece. Turska letovališta su prepoznatljiva po usluzi All Inclusive/Ultra All Inclusive čiji se koncepti razlikuju od hotela do hotela. Osnova All Inclusive/Ultra All Inclusive koncepta predstavljaju tri glavna obroka, užine u toku dana, domaća pića, dok u luksuznim hotelima pojedini koncepti uključuju korišćenje wellness & spa centra, aqua parka, a la carte restorana, konzumiranje uvoznih i premium pića... Za letovanje u Turskoj turistička agencija Odeon World Travel je pripremila bogat izbor hotela.

Celokupnu našu ponudu Turska letovanje 2024 pogledajte ovde.