Ulcinj Leto 2024 | Crna Gora Letovanje

 

Ulcinj letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

Ulcinj je najstariji grad na Jadranskom moru i ujedno najjužniji grad na crnogorskoj obali. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar.

Ulcinj je svojim prirodnim potencijalima bio predodređen za razvoj turizma. Jedna od najznačajnijh atrakcija Ulcinja je svakako najduža peščana plaža na Jadranskom moru - Velika plaža duga je 13 km. Uticaj Orijenta i zapadne civilizacije ostavili su značajne tragove u ovom gradu i čine ga posebno interesantnim turistima. Iako prvenstveno prepoznat kao klimatsko lečilište, Ulcinj pruža obilje sadržaja za kvalitetan i ugodan odmor, od odličnih htela, preko mnoštva restorana, barova i kafića.

 

Ulcinj letovanje | Hoteli i apartmani


Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2024 godine u Ulcinju ima veliki broj hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom. Ukoliko se odlučite za letovanje u Ulcinju, na raspolaganju vam je mnoštvo hotela koji su uglavnom smešteni uz samu obalu mora, na  samoj Velikoj plaži ili u njenoj blizini. 
Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi za letovanje 2024 godine nudi veliki broj hotela u kojima letovanje mogu provoditi kako porodice sa decom, tako i mladi.

 

 

Ulcinjska rivijera | letovanje 2024

Ulcinjska Rivijera svojim položajem zauzima krajnji južni deo Jadranskog mora. Obala je duga oko 33km, od toga peščane plaže zauzimaju 18km. Veoma povoljna klima, bujna vegetacija, 88000 stabala masline, 6000 ha obradive zemlje, lekovita svojstva peska, blata i mineralne sumporne vode, beskrajno duge plaže čine osnovu da Ulcinj ima ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitni, nautički, zdravstveni), te poljoprivrede kao komparativne grane.Istočnim delom Ulcinja protiče reka Bojana, koja vodenim putem spaja Ulcinj sa Albanijom. Među brojnim plažama ističu se Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, plaža Valdanosa i dr.Ukoliko ste nudista Naturističko naselje Bojana i Bojana lux svojim smeštajnim kapacitetima, peščanim plažama i bogatim sportskim i zabavnim sadržajima je pravi izbor za vas.