Austrija skijanje | Zima 2020/21

 

Kitzbuhel skijanje 2020/21

 

Kitzbuhel je sedište trke Svetkog Kupa na Hahnenkamm-u, koja se održava svake godine obično krajem januara. Na jednom delu ove staze nalazi se nagib od 85°, zbog čak i gledaocima zastaje dah. Nekadašnji srednjevekovni mondenski gradić ustvari je najlepši gradić u Alpskom svetu. Što ga čini i jednim od rethih resorta koji često posećuju I oni koji nisu skijaši. Veoma je lepo uređen, poseduje niz luksuznih hotela, butika i kafića. Najveći deo staza je veoma ravan, a ne zastrašujuć kao trkačka staza. Povezan je sa Skiwelt regijom.

Osnovne informacije Kitzbuhel

Kitzbuhel se nalazi na 760m n/v, staze su na visinama od 800 do 2000m. Veštačkim osnežavanjem pokriveno je oko 90% staza.

 

Skijališta Austrija

Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge pa do samih staza i pratećih sadružaja. Sa oko 400 skijališta, u kojima je sve savršeno organizovano, sigruno je jedna od najpoželjinijih destinacija za zimske praznike. Iako je skijanje i dalje u fokusu, u zadnje vreme to nije jedini razlog odlaska na odmor. Predivna priroda, duge šetnje, romantično okruženje, zabava za celu porodicu i odlične zabave posle skijanja. Dobro uređenim putevima lako možete stići do bilo kog od njih. U našoj ponudi možete naći sledeća skijališta: Bad Kleinikircheim, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Kaprun, Zell am See, Kitsbuhel, Katschberg, Nassfeld, Schladming

 

Skijanje u Austriji

Austrija predstavlja jednu od najposećenijih skijaških destinacija u Evropi, gde možete uživati u dobro uređenim ski stazama. Sva skijališta mogu se podeliti u 3 skijaške regije, Tirol, Koruška i Salcburg. U njenim brojnim planinskim centrima možete naći sve vrste staza, odlične hotele i apartmane, kao i idealne uslove za opuštanje u relax wellness centrima. Ima preko 900 vrhova sa nadmorskom visinom većom od 3000m. Zahvaljujući tome, sezona skijanja traje gotovo čitave godine.