Budimpešta | Wellness & Spa Mađarska

PDF CENOVNIK

Budimpešta | Vikend putovanja

 

Budimpešta je idealna destinacija za vikend putovanja, od Beograda je udaljena svega 380 km. Budimpešta je grad koji se razvio na obe strane reke Dunav, nastao je spajanjem Budima na desnoj i Pešte na levoj strani Dunava. Budimpešta je grad burne istorije prepun važnih istorijskih i kulturnih spomenika. U Budimpešti se nalazi veliki broj značajnihn građevina iz različitih istorijskih perioda, najstarije su iz vremena antičkog Rima, kada se ovde nalazio rimski grad Akvinikum, ali tu su i remek dela savremene arhitekture, kao što je Palata umetnosti. Obilazak grada bi trebalo započeti u Vaci ulici koja je glavna pešačka i šoping ulica u gradu, još neke od glavnih atrakcija su zgrada Parlamenta, jedna od najvećih u Evropi, zatim dvorac Vajahunjad, Sečinjijev lančani most koji je predstavljao prvi stalni prelaz perko Dunava, Ribarski bastion sa koga se pruža najlepši pogled na Peštu. Jedna od nezaobilaznih tačaka u obilasku grada je i brdo Gelert sa koga se pruža panoramski pogled na čitav grad. Posebna atrakcija je svakako i ostrvo Margitsziget, koje se nalazi između Budima i Pešte, koje je dugačko 2.5 km i predstvalja najpoznatiju rekreativnu zonu u gradu sa mnoštvom parkova, vrtova i turističkih atrakcija. Budimski dvorac sa okolinom, Avenija Andraši i Milenijumski muzej metroa nalaze se na listi mesta Unesko svetske baštine.

Budimpešta je centar mađarskog turizma i svake godine privlači sve veći broj turista, koji je danas dostigao cifru od 20 miliona posetilaca godišnje. Turisti iz celog sveta najviše posećuju istorijske znamenitosti, muzeje i galerije, kao i stadione, sportske hale i nezaobilazni Hungaroring – trkačku stazu Formule 1.

 

Budimpešta | Wellness & Spa

Mađarska je zemlja termalnih voda, u čitavoj zemlji danas postoji 60000 izvora od kojih čak 1152 imaju vodu temperarure više od 30°C. Kao prestonica Mađarske, Budimpešta je takođe poznata i kao grad sa velikim brojem lekovitih, termalnih i mineralnih izvora i sa velikim brojem uređenih banja. U Budimpešti postoji 130 izvora sa vodom temperature od 24 pa do 78°C. Najpoznatija kupališta grada su Sečenji, Galert, Rudaš i Dandar.

 

Budimpešta | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima jedan od najpoznatilis wellness & spa hotela u Budimpešti, Aquaworld Resort. Aquaworld Resort Budapest hotel je wellness i porodični hotel sa jedinstvenom uslugom. Hotel je direktno povezan sa najvećim Aqua parkom u Budimpešti – Aquaworld Waterpark, a u sastavu samog hotela je wellness & spa centar koji se prostire na 3 nivoa – Orienatal Spa.

 

Budimpešta autobusom

Turistička agencija Odeon World Travel nudi svim svojim putnicima opciju svakodnevnog prevoza mini busevima iz Beograda.