Izaberite

 Majorka Leto 2018 | Španija Letovanje


Majorka letovanje 2018 | 11 dana, direktnim čarter letom


Majorka (Palma de Mallorca)  je „kraljica evropskog turizma“, stecište ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda.

Majorka je najveće ostrvo u Španiji i deo je arhipelaga Balearskih ostrva.

Zbog svog idealnog položaja u zapadnom Mediteranu, strateški važnog, vekovima je Majorka bila na meti raznih osvajača, čiji se uticaji i danas mogu videti. Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme i savršena klima čine je idealnom za odmor.


Majorka (Palma de Mallorca)

Španija se nalazi na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Od ostatka Evrope odvojena je planinskim vencem Pirineji, izlazi na Sredozemno more i Atlantski okean, a deo njene teritorije su i dva fantastična arhipelaga, Balearska i Kanarska ostrva. Kraljevina Španija ima oko 40 mil. stanovnika od kojih su 73% Španci, 16.5% Katalonci, 8% Galjegi (Galicija), 2.5% Baski. Glavni grad je Madrid sa više od 3 miliona stanovnika i već dugo godina je važan kulturni centar Evrope, kao i industrijski centar Španije. Od Frankovog pada 1975 god. zemlja je krenula u snažnu ekspanziju i danas je osma ekonomska sila sveta. Na istoku i jugu Španije preovladava sredozemna klima a karakteristično je dugo, suvo i toplo leto sa najvećim brojem sunčanih sati u Evropi. Ovakva klima, duga obala sa velikim brojem letovališta, atraktivni gradovi, zanimljiva istorija i kultura ove zemlje, svrstali su Španiju među vodeće turističke zemlje u svetu. Rekordan broj je zabaležen 2016. godine (68 miliona), od čega najveći broj u Kataloniji i na Balearskim ostrvima.

Majorka (Palma de Mallorca) je najveće ostrvo u Španiji i deo  je arhipelaga balearskih ostrva. Obuvata površinu od 3.640 km2, a dužina obale je 554 km. Zbog svog idealnog položaja u zapadnom Mediteranu, strateški važnog, vekovima je ovo ostrvo bilo na meti raznih osvajača, čiji se uticaji i danas mogu videti. Danas je Majorka "kraljica evropskog turizma", stecište ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda. Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme i savršena klima čine je idealnom za odmor. Glavni grad ostrva je Palma, sa kojom su brojna letovališta povezana autobuskim linijama.


Majorka letovanje 2018

U ponudi agencije ODEON World Travel su i ovog leta avio paket aranžmani za letovanje na Majorci.

Plaja de Muro (Playa de Muro)  i Alkudija (Alcudia) su letovališta na severu Majorke, udaljena od Palme oko 60 km. Karakteriše ih raskošno zelenilo, duge peščane plaže, sportski tereni, tirkizno more i veliki broj luksuznih hotela namenjenih onima koji žele miran, porodični odmor.

Plaja de Palma / Arenal (Playa de Palma/ El Arenal), letovališta na južnoj obali Majorke, 10 km jugoistočno od grada Palma i 5 km od aerodroma. Već godinama plaže u ovoj oblasti obeležene su plavom zastavicom zbog čistoće i kvaliteta vode. Mnogobrojni restorani, barovi i diskoteke, čine ova mesta privlačnim, pre svega mladima. Nedaleko od Arenala je i Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u ovom delu Evrope. Posebno izdvajamo hotele Mix Alea i HSM Reina del Mar u letovalištu Arenal (El Arenal).

Kan Pastilja (C'an Pastilla) je prvi region korišćen u turističke svrhe i najbliže je međunarodnom aerodromu Son Sant Juan. Sačinjen od malih, živopisnih ulica, koje gotovo uvek vode do pitoreskne luke San Antonio de la Playa. Život se odvija u brojnim restoranima, pabovima i barovima. Peščanom plažom je Can Pastilla spojena sa letovalištima Playa de Palma i Arenal. Preporučujemo hotele Roc leo i Roc Linda u letovalištu Kan Pastilja (Can Pastilla).

Glavni grad Palma, nalazi se na jugu Majorke, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i starih, autentičnih kvartova specifičnog mediteranskog šarma. Sve je podređeno gostima za savršen odmor i dobru zabavu.

Iljetas (Illetas) je ekskluzivno letovalište, idealno odredište za sve one koji žele miran odmor u nekom od najluksuznijih hotela na ostrvu Majorka. Nalazi se oko 10 km zapadno od Palme. Kristalno čisto tirkizno more i male uvale su tipičan prizor u ovom delu ostrva.

Portasl Nus (Portal Nous), pitoreskno mestašce, nalazi se na nešto više od 10 km zapadno od Palme. Preporučuje se za romantičan odmor u opuštajućem okruženju. Poznato je po maloj marini, ali i kao stecište mnogih slavnih ličnosti.

Plamanova (Palmanova) je jedno od najpopularnijih letovališta na jugu Majorke. Duga peščana plaža, mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, mnoštvo ugostiteljskih objekata su samo deo ponude ovog primorskog mesta. Nalazi se 12 km jugozapadno od Palme i oko 25 km od aerodroma.

Magaluf (Magaluf) se nalazi u jugozapadnom delu Majorke, udaljen 16 km od grada Palma i oko 20 km od aerodroma. Peščana plaža je duga 1 km, a mesto obiluje prodavnicama, restoranima i diskotekama, u kojima zabava traje do duboko u noć. Neke od najvećih di-džej zvezda nastupaju u toku leta upravo u klubovima Magalufa. Omiljeno je letovalište mladih. Posebno preporučujemo boravak u hotelu HSM Don Juan u letovalištu Magaluf.

Kala Vinjas (Cala Vinas), udaljen od Magalufa oko 3 km, predstavlja mirnu uvalu, idealnu za ljubitelje lepih plaža i mirnog odmora.

Santa Ponsa (Santa Ponsa) je malo porodično letovalište, u jugozapadnom delu ostrva Majorka, udaljeno od grada Palma 18 km. Karakteriše ga duga peščana plaža u živopisnom zalivu, obilje zelenila i golf tereni u okolini.

Pagera (Paguera) je popularno primorsko mesto u velikoj lepoj uvali, najzapadnije u odnosu na druga letovališta ove regije. Omiljeno je i idealno za porodični odmor. Od aerodroma je Pagera udaljena 35 km.