Lošinj Leto 2018 | Hrvatska Letovanje


Lošinj letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Lošinj sastavni je deo cresko-lošinjske grupe ostrva i čini zapadni niz Kvarnerskih ostrva unutar Kvarnerskog zaliva. Po veličini jedanaesto je ostrvo na Jadranu.

Veli i Mali Lošinj proglašeni su klimatskim lečilištima 1892. godine, što je ostrvu otvorilo put u novu granu turizma. Jedinstvena mikro klima, biljni svet (na ostrvu ima preko 250,000 borovih stabala i preko 1,100 mirisa raznog lekovitog bilja) kao i veliki broj sunčanih dana (2,580 sunčanih sati) čine Lošinj potpuno jedinstvenom destinacijom kako za one koji žele pravi odmor tako i za goste koji žele da poboljšaju svoje zdravstveno stanje. Oko ostrva Lošinja živi kolonija delfina sto nam takođe govori o čistoći mora. Prosečna letnja temperatura iznosi 24 stepena.

Na ostrvu dominantu ulogu ima grad Mali Lošinj, a na 4 km od Malog Lošinja nalazi se i Veli Lošinj. Do ostrva se dolazi iz istarske luke Valbiska sa ostrva Krk.

 

 

Hrvatska letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Svaka turistička regija razvija specifičnu ponudu koja je karakretistična za to područje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, zatim Dubrovnik zajedno sa ostrvima južnog Jadrana i svakako kontinentalna Hrvatska

Poseban je doživljaj, koji uključuje kako to iskustveno gosti kažu sva čovekova čula, letovati na nekom od hrvatskih ostrva poput Hvara, Lošinja, Krka, Brača...Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom i svi dodadatni sadržaji poput restorana, barova na plaži i poznatih klubava čine boravak na hrvatkim ostrvima nezaboravnim.

Za one koji žele mirniji odmor, Istra može biti pravi izbor. Istarske pešcane plaže idealna su mesta i preporuka za letovanje u Hrvatskoj porodicama sa malom decom i neplivačima zbog blagog ulaza u more. More je ovde kristalno čisto, a Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama. Obilazak Dubrovnika je poseban doživljaj i preporuka za one koji leto u Hrvatskoj žele da obogate kulturnim sadržajima i uživanjem u istorijskim spomenicima...Leto u Hrvatskoj može biti prepuno raznolikih sadržaja u zavisnosti od afiniteta koji gosti imaju, ali svaki put iznova Hrvatska otkriva svojim gostima nešto novo u želji da joj se ponovo vrate.

Pogeldajte našu celokupnu ponudu Hrvatska letovanje 2018 ovde.