Krk Leto 2018 | Hrvatska Letovanje


Krk letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Krk je najveće ostrvo Kvarnerskog zaliva. Ima neobično raznolik reljef, od pitomih uvala, preko plodnih njiva i šuma. Na samom ostrvu postoji 2 jezera i 3 potoka. Ostrvo Krk nazivaju ostrvom Plavih zastava. Naime, ukupno 15 plaža na ostrvu nagrađeno je plavom zastavom kao simbolom uređenosti i čistoće mora. Najveći i najznačajniji grad na ostrvu je svakako grad Krk, jedno od najstarijih urbanih naselja u Hrvatskoj, sa bogatom kulturnom ponudom i istorijskim spomenicima. Pored njega tu su Njivice, Baška i Omišalj. Sa kopnom je ostrvo povezano Krčkim mostom, a od Rijeke je udaljeno 30 km.

 

 

Hrvatska letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Svaka turistička regija razvija specifičnu ponudu koja je karakretistična za to područje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, zatim Dubrovnik zajedno sa ostrvima južnog Jadrana i svakako kontinentalna Hrvatska

Poseban je doživljaj, koji uključuje kako to iskustveno gosti kažu sva čovekova čula, letovati na nekom od hrvatskih ostrva poput Hvara, Lošinja, Krka, Brača...Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom i svi dodadatni sadržaji poput restorana, barova na plaži i poznatih klubava čine boravak na hrvatkim ostrvima nezaboravnim.

Za one koji žele mirniji odmor, Istra može biti pravi izbor. Istarske pešcane plaže idealna su mesta i preporuka za letovanje u Hrvatskoj porodicama sa malom decom i neplivačima zbog blagog ulaza u more. More je ovde kristalno čisto, a Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama. Obilazak Dubrovnika je poseban doživljaj i preporuka za one koji leto u Hrvatskoj žele da obogate kulturnim sadržajima i uživanjem u istorijskim spomenicima...Leto u Hrvatskoj može biti prepuno raznolikih sadržaja u zavisnosti od afiniteta koji gosti imaju, ali svaki put iznova Hrvatska otkriva svojim gostima nešto novo u želji da joj se ponovo vrate.