Terme Dobrina | Wellness i Spa Slovenija


Terme Dobrina | Wellness i Spa


Terme Dobrna su terme sa najstarijom tradicijom u Sloveniji, dužom od 600 godina. Smeštene su u severnom delu Celjske kotline u istoimenom mestu Dobrna, koje je dobilo naziv po vrsti hrasta „Dob“, koji je ovde rasprostranjen. Zahvaljujući svom položaju Terme Dobrna imaju veoma povoljne  klimatske uslove, bez udara jakih vetrova ili magle, a leti je vrlo prijatno jer je ceo kompleks okružen prelepim stogodišnjim parkom sa stazama za šetnju. U hotelu se mogu iznajmiti bicikli, a u okolini su i obeležene staze za planinarenje.


Terme Dobrna | Termalna voda

Terme Dobrna imaju toplo vrelo koje su poznavali još stari Kelti i Rimljani. Visok sadržaj kalcijuma, magenzijuma i hidrogenkarbonata čine ovu vodu izuzetno lekovitom, ima protivupalno dejstvo i korisiti se u terapiji ginekoloških i uroloških bolesti, reumatizma, kao i nakon preloma. Temperatura vode na izvoru je između 35 i 36° C.


Terme Dobrna | Hoteli

Kada su u pitanju Terme Dobrna agencija Oden World Travel iz ponude izdvaja Hotel Vita 4*.Ovaj moderan hotel udaljen je svega 100 m od centra mesta Dobrna i nalazi se preko puta energetskog parka. U ovom hotelu svi sadržaji su pod jednim krovom, a pored glavnog restorana gostima je na raspolaganju kafe poslastičarnica.


Terme Dobrna  | Wellness Centar

WELLNESS CENTAR u svom sastavu ima bazenski kompleks koji se nalazi na trećem spratu hotela Vita. Gostima je na raspolaganju unutrašnji bazen sa vodom temperature 32° C koji je povezan sa spoljašnjim bazenom u kome je voda temperature 28° C, whirpool sa temperaturom 35-36° C , kao i dečiji bazeni.

SAUNA CENTAR u svom sastavu ima 3 finske saune, 2 parne, infracrvenu saunu, ledenu pećinu, fontanu jing-jang, bazen sa hladnom vodom, kneipp tuševe iznenađenja, kneipp korita, kneipp stazu, prostor za odmor, vitaminski bar i terasu.

Gostima su na raspolaganju razne vrste kupki, a u La Vita Spa & Beauty Centru u ponudi je preko 12 različitih vrsti masaža, ayrveda tretmani, kao i različiti programi za negu lica i tela.