Opatija Leto 2018 | Hrvatska Letovanje

GRAND HOTEL 4 OPATIJSKA CVIJETA PREUZMI PDF


Opatija letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Opatija ili kako je nazivaju “Kraljica Jadrana” se ubraja u najstarije turističke destinacije na jadranskoj obali. Već više od 100 godina prima goste iz čitavog sveta. Smeštena je na severoistočnoj obali Istre u Kvarnerskom zalivu.

Opatija se prvi put spominje u XV veku, a samo ime potiče od benediktinske opatije Svetog Jakova. Otkada je Opatija dobila prvi hotel krajem XIX veka, a ubrzo i mnoge druge hotele i luksuzne ville, postaje turističko odredište mnogih Riječana, Italijana i Austrijanaca.

Opatijska rivijera, kao i hotelski i wellness centri, poslednjih se godina vraćaju među najelitnije destinacija na Mediteranu.

Uz peščane i šljunkovite plaže, kilometre šetališta, obilje zabave Opatija sigurno nikoga  neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

Hrvatska letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Svaka turistička regija razvija specifičnu ponudu koja je karakretistična za to područje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, zatim Dubrovnik zajedno sa ostrvima južnog Jadrana i svakako kontinentalna Hrvatska

Poseban je doživljaj, koji uključuje kako to iskustveno gosti kažu sva čovekova čula, letovati na nekom od hrvatskih ostrva poput Hvara, Lošinja, Krka, Brača...Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom i svi dodadatni sadržaji poput restorana, barova na plaži i poznatih klubava čine boravak na hrvatkim ostrvima nezaboravnim.

Za one koji žele mirniji odmor, Istra može biti pravi izbor. Istarske pešcane plaže idealna su mesta i preporuka za letovanje u Hrvatskoj porodicama sa malom decom i neplivačima zbog blagog ulaza u more. More je ovde kristalno čisto, a Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama. Obilazak Dubrovnika je poseban doživljaj i preporuka za one koji leto u Hrvatskoj žele da obogate kulturnim sadržajima i uživanjem u istorijskim spomenicima...Leto u Hrvatskoj može biti prepuno raznolikih sadržaja u zavisnosti od afiniteta koji gosti imaju, ali svaki put iznova Hrvatska otkriva svojim gostima nešto novo u želji da joj se ponovo vrate.