Rovinj Leto 2018 | Hrvatska Letovanje


Rovinj letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Rovinj smatraju jednim od najlepših gradova na istarskoj obali. Smešten je na zapadnoj obali Istre, između Poreča i Pule. Nekada malo ribarsko naselje i ribarska luka, preraslo je u modernu turističku destinaciju.

Počeci razvoja turizma u Rovinju vezuju se za 1888.  godinu kada je otvoreno lečilište Maria Theresia. Dok su temelji razvoja modernog turizma postavljeni početkom XX veka. Veoma povoljni klimatski uslovi kao i izgradnja svih dodatnih turističkih sadržaja učinili su Rovinj jednom od omiljenih destinacijama kako porodicama sa decom tako i mlađoj generaciji gostiju.

U tom smislu, Rovinj nudi sve sadržaje od bogate gastronomske ponude, noćnih zabavnih sadržaja poput Monvi centra, izleta brodovima u Limski kanal. Takođe se u u Rovinju nalazi jedan od najlepših parkova prirode - Zlatni Rt, geološki park Monfiorenzo, a u samom gradu je i stogodišnji akvarij.

Rovinjskom arhoipelagu pripada 22 ostrva od kojih su najistaknutija ostrva Svetog Andreja i Svete Katarine koji su taxi brodicima povezani sa Rovinjskom obalom. Stari deo grada nalazi se na poluostrvu kojim dominira toranj crkve Svete Eufemije koja je i pravi primer barokne arhitekture u Istri.

 

 

 Hrvatska letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Svaka turistička regija razvija specifičnu ponudu koja je karakretistična za to područje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, zatim Dubrovnik zajedno sa ostrvima južnog Jadrana i svakako kontinentalna Hrvatska

Poseban je  doživljaj, koji uključuje kako to iskustveno gosti kažu sva čovekova čula, letovati na nekom od hrvatskih ostrva poput Hvara, Lošinja, Krka, Brača...Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom i svi dodadatni sadržaji poput restorana, barova na plaži i poznatih klubava čine boravak na hrvatkim ostrvima nezaboravnim.

Za one koji žele mirniji odmor, Istra može biti pravi izbor. Istarske pešcane plaže idealna su mesta i preporuka za letovanje u Hrvatskoj porodicama sa malom decom i neplivačima zbog blagog ulaza u more. More je ovde kristalno čisto, a Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama. Obilazak Dubrovnika je poseban doživljaj i preporuka za one koji leto u Hrvatskoj žele da obogate kulturnim sadržajima i uživanjem u istorijskim spomenicima...Leto u Hrvatskoj može biti prepuno raznolikih sadržaja u zavisnosti od afiniteta koji gosti imaju, ali svaki put iznova Hrvatska otkriva svojim gostima nešto novo u želji da joj se ponovo vrate.

 

 Pogeldajte našu celokupnu ponudu Hrvatska letovanje 2018 ovde.