Poreč Leto 2018 | Hrvatska Letovanje


Poreč letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Poreč je grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, između reke Mirne na severu i Vrsara na jugu, u prirodno zaštićenoj uvali. Istorija grada Poreča kao i mnogih na tom području duga je oko 2000 godina.

Kako je nekada bio rimska kolonija, u samom gradu još uvek su vidljivi i neguju se ostaci iz rimske prošlosti, a najvažnije ulice castrum Poreča, Dekumanova i ulica Karda Maximusa, konzervirane su i sačuvane u izvornom obliku. Od bogate gotičkog i baroknog nasleđa, najvažnije su Eufrazijeva Bazilika iz V veka, koja je i pod zaštitom UNESCO.

Turizam u Poreču počinje da se razvija 70-tih godina prošlog veka. Sam grad nudi obilje raznolikih turističkih sadržaja.

Najveći smeštajni kapaciteti Poreča, hoteli i apartmani razvili su se oko dve najlepše uvale Plave i Zelene Lagune. Upravo ovde se nalaze uređene plaže, veliki broj barova, restorana, kao i mogućnost bavljenja raznim sportovima na vodi poput ronjenja, surfovanja, skijanja na vodi.

 

 

Hrvatska letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Svaka turistička regija razvija specifičnu ponudu koja je karakretistična za to područje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, zatim Dubrovnik zajedno sa ostrvima južnog Jadrana i svakako kontinentalna Hrvatska

Poseban je doživljaj, koji uključuje kako to iskustveno gosti kažu sva čovekova čula, letovati na nekom od hrvatskih ostrva poput Hvara, Lošinja, Krka, Brača...Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom i svi dodadatni sadržaji poput restorana, barova na plaži i poznatih klubava čine boravak na hrvatkim ostrvima nezaboravnim.

Za one koji žele mirniji odmor, Istra može biti pravi izbor. Istarske pešcane plaže idealna su mesta i preporuka za letovanje u Hrvatskoj porodicama sa malom decom i neplivačima zbog blagog ulaza u more. More je ovde kristalno čisto, a Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama. Obilazak Dubrovnika je poseban doživljaj i preporuka za one koji leto u Hrvatskoj žele da obogate kulturnim sadržajima i uživanjem u istorijskim spomenicima...Leto u Hrvatskoj može biti prepuno raznolikih sadržaja u zavisnosti od afiniteta koji gosti imaju, ali svaki put iznova Hrvatska otkriva svojim gostima nešto novo u želji da joj se ponovo vrate.