Izaberite

 

Krf Leto 2018 | Grčka Letovanje


Krf letovanje 2018 | 11 dana, direktnim čarter letom


Krf je najsevernije i drugo po veličini grčko ostrvo u Jonskom moru. Obuhvata površinu od 579 km2 i izduženo je u pravcu sever-jug u dužini od 64km, a široko je 20 km. Obala je izuzetno razuđena sa brojnim uvalama i izrazitim zalivima, severni deo je najviši sa vrhom Pankrator sa 906 m n/v. Klima je mediteranska, ali sa nešto manje toplim letima, što se najviše primećuje tokom letnjih noći. Zime su blage, ali sa više padavina i većom vlažnošću. Zbog toga Krf ima veoma bujnu vegetaciju pa je poznato i kao smaragdno ili zeleno ostrvo kojim dominiraju četinarske šume, vinogradi i nepregledni maslinjaci.   Lepote i čari Krfa opevali su mnogi pesnici i umetnici, prvi među njima bio je Homer koji ga je, u epu Odiseja, opisao kao mesto gde je Odisej našao sklonište na svom putu za Itaku. Naziv „Kerkira“ je dobilo po nimfi Kerkiri koja je bila zatočenica boga mora Posejdona, a iz njihove ljubavi rodio se Feakas, koji je bio praotac Feačana i tako je Krf ostao poznat pod imenom „ostrvo Feačana“.


Grad Krf

Grad Krf karakteriše arhitektura netipična za ostatak Grčke kroz koju se može sagledati istorija ovog ostrva. Za razliku od drugih delova Grčke, Krfom nikada nisu vladali Turci. Staro gradsko jezgro ima izražen venecijanski karakter i bezbrojne spomenike koji datiraju od 15-og do 18-og veka i nalazi se na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Kraljevska palata sa svojom skladnom kolonadom, koja uokviruje trg u samom centru grada, podseća nas na prisustvo Britanaca na ostrvu. Pogled iz palate prostire se do Esplanade, koja obiluje raskošnim mletačkim, grčkim i britanskim spomenicima. Veoma je interesantna katedrala iz 16-og veka, posvećena Sv. Spiridonu, svecu zaštitniku Krfa. Impresivna palata Ahilion sagrađena je 1890. godine za austrijsku kraljicu Elizabetu-Sisi kao njen letnjikovac, a danas je najveći muzej na Krfu. Ostrvo Vido smešteno nasuprot gradu svedoči o stradanju srpskih vojnika tokom Prvog svetskog rata i sa spomen kosturnicom nezaobilazna je stanica svakog našeg turiste koji poseti Krf.Najlepše plaže i letovališta na Krfu

Krf obiluje lepim plažama od kojih je veliki broj nagrađen plavom zastavom koja je garancija čistog mora. Plaže su raznolike pa svako može naći neku po svom ukusu.  Lepote krfskih uvala prirodno su podeljene na istočne šljunkovite i jugo-zapadne peščane ili sa sitnim šljunkom. Na severu se nalazi zaliv ljubavi Sidari uklesan u peskovite stene tako da formira prirodni prolaz. U severo-zapadnom delu posebno se ističe lepota zaliva Paleokastritsa. Za najmlađe posetioce ostrva i sve one koji vole taj tip zabave na ostrvu Krf se nalazii jedan od najvećih akva parkova u Grčkoj sa mnogobrojnim toboganima i bazenima.

Pored grada Krfa, najpopularnija mesta za letovanje sa razdaljinom od glavnog grada u zagradi su: Dassia (12 km), Gouvia (7 km),  Ipsos (15km), Perama (7 km), Benitses (11km), Agios Gordios (15km), Nisaki (23 km), Ermones (20km) i Moraitikia (18km).

Dassia – je mesto koje je izgrađeno kako ispod magistrale ka moru, pa tako i iznad magistrale gde su objekti uglavnom na manjem uzvišenju. Plaža je šljunkovita i duga je 2 km sa šetališem uz more i tavernama pored. Prodavnice i butici su raspoređeni duž glavnog puta na magistrali, a ovo mesto je odlično povezano s gradom redovnom autobuskom linijom. Dassia se preporučuje porodicama za mirniji odmor, a obližnje mesto Ipsos je namenjeno ljubiteljima noćnog života.

Gouvia – se nalazi u istoimenom prirodnom zalivu 10 km severno od grada Krf i 4 km južno od poznatog letovališta Dassia. Gouvija je poznata po lepo uređenoj šljunkovitoj plaži sa postepenim ulazom u vodu i brojnim restoranima i barovima. Na magistrali iznad mesta je autobuska stanica javnog gradskog prevoza.

Ag. Ioannis – Peristeron – je malo naselje, izgrađeno uz magistralni put 16 km južno od glavnog grada Krf i 4 km severno od mesta Moraitika. Ima uzanu šljunkovitu plažu.

Moraitika – se nalazi južno od grada Krfa na 4 kilometara dugoj peščano šljunkovitoj plaži. Ovo poznato letovalište pruža od svega po malo pa je privlačno kako mladima tako i porodicama sa decom.  Krf hoteli i apartmani

Agencija Odeon World Travel se trudi da u svojoj ponudi ima za svakoga po nešto. Kako je ostrvo Krf popularno među različitim kategorijama turista izdvajamo nekoliko hotela i apartmana koji su dobar izbor kako za mlade tako i za parove i porodice.     

VILA PROKOPIS se nalazi na odličnoj lokaciji, u mirnom delu poznatog letovališta Dassia u neposrednoj blizini plaže. Najbolja preporuka za ove renovirane studije i apartmane je veliki broj zadovoljnih gostiju.  

HOTEL BELVEDERE gostima nudi odličan odnos cene i kvaliteta.Hotel Belvedere se nalazi u oblasti Agios Joanis Pristeron 3 km južno od mesta Benitses. Smešten je na uzvišenju preko puta male šljunkovite plaže od koje ga deli ulica. Odličan hotel u svojoj kategoriji nudi kvalitetan servis na bazi all inclusive usluge.Krf izleti

Grad Krf i ostrvo Vido – Ovaj izlet je neizostavan deo za većinu naših turista koji posete ostrvo Krf. Prvi deo izleta posvećen je gradu Krfu i njegovim znamenitostima. Uz prijatnu šetnju, obilaskom najznačajnijih znamenitosti osetićete duh ovog kosmopolitskog grada koji se od 2007. godine nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U nastavku razgledanja obilazi se Srpska kuća - muzej u kojem su izložena razna svedočanstva o stradanju srpske vojske u Prvom Svetskom ratu. Po obilasku muzeja predvidjen je odlazak na ostrvo Vido koje predstavlja mesto hodočašća na desetine hiljada Srba.

Velika ostrvska tura – je celodnevni zlet tokom koga ćete se upoznati sa najvažnijim znamenitostima ostrva Krf kao što su palata Ahilion, nestvarni pejsaži Paleokastrice, Bogorodičin manastir iz 13. veka,  inspirativna krfska sela kao i vidikovci na kojima možete napraviti nezaboravne fotografije.

Krstarenje istočnom obalom – relaksirajući izlet koji podrazumeva plovidbu brodićem sa pauzama za sunčanje i kupanje.

Paxos i Antipaxos – celodnevno krstarenje sa posetom Antipaxosa, jednog od najmanjih i najlepših ostrva Jonskog mora, i luke Gaios koja je istovremeno i glavni grad Paxosa.

Saranda, Albanija – brodski izlet do Albanije, pčovidba traje oko sat i petnaest minuta, do prelepog primorskog grada Saranda. Opciono postoji mogućnost i obilaska arheološkog lokaliteta Butrint koje datira još iz antičkog perioda i pripada UNESCO svetskoj kulturnoj i prirodnoj  baštini.