Zlatni Pjasci Leto 2018 | Bugarska Letovanje


Zlatni Pjasci letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Zlatni Pjasci su najpoznatije letovalište na severu bugarske crnomorske obale, nalaze se 20 km  od trećeg po veličini grada u Bugarskoj, Varne. Legenda kaže da su pirati ovde iskopali zlatno blago, ali su zbog toga kažnjeni i pretvoreni u žuti pesak koji se na Suncu presijava i daje zlatnu boju plaži. Otuda i samo ime letovališta - Zlatni Pjasci.

Sama plaža je u Zlatnim Pjascima duga je 8 km i duž nje se prostire veliki broj hotela. Hoteli su većinom novoizgradjeni ili renovirani, a neki od njih pripadaju poznatim hotelskim lancima. Većina ima moderne spa centre sa bazenima sa termomineralnom vodom i bogate sadržaje kako za odrasle tako i za decu.

Sezona u Zlatnim Pjascima traje od maja do oktobra, a činjenica da je u ovom delu crnomorske obale veoma čist vazduh i blaga klima, kao i da je područje bogato mineralnim izvorima i lekovitim blatom čine Zlatne Pjaske rado posećnim odredištem tokom cele godine.

U Zlatnim Pjascima se nalazi najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali   "Padi", kao i najveći Aqua park, što posebno privlači porodice sa decom, a ni po broju diskoteka i klubova namenjenih mladima, letovalište ne zaostaje u poređenju sa ostalim evropskim letovalištima.


Bugarska letovanje 2018 | sopstveni prevoz

 

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.

Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije.Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.

Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da leto provedu upravo u Bugarskoj.

Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim lepovalištima. A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se se i narednog leta u Bugarsku vratite.