Herceg Novi Leto 2018 | Crna Gora Letovanje


Herceg Novi letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Herceg Novi je grad koji se nalazi na ulazu u živopisni zaliv Boka Kotorska.

Grad je osnovan u 14. veku, a njegovo prvo ime bilo je Sveti Stefan, dok je svoje današnje ime Herceg Novi dobio u 15. veku kada pod vladavinom Stefana Vukčića - Kosače doživljava i svoj najveći procvat i razvoj.Bogato kulturno-istorijsko nasleđe na području Herceg Novog rezultat je prožimanja različitih naroda i kultura koji su se kroz njegovu dugu istoriju ovde smenjivali i sudarali.

Stari grad Herceg Novi je jedinstvena arhitektonska celina, ispresecana uskim ulicama i stepenicama. Budući da leži na kaskadnom terenu, Herceg Novi ima više stepenica od ulica, pa su vremenom one postale simbol grada i svako ima svoje ime i svoju priču.Turizam u Herceg Novom počinje da se razvija još u XIX veku, da bi krajem XX veka bio proglašen „morskim kupalištem i klimatskim lečilištem“.

Herceg Novi je grad sa najvišom prosečnom temperaturom na Jadranu i više od 220 sunčanih dana u godini, a preko leta grad ima preko 10 sunčanih sati dnevno. Prosečna temperatura vode je između 22 i 26 stepeni i stoga sezona kupanja traje 5 meseci. U gradu i okolini ima oko 70 registrovanih plaža.

Herceg Novi nazivaju i gradom „večnog zelenila“ zbog obilja vegetacije i raznih vrsta biljaka. Izuzetni klimatski uslovi ali i obilje turističkih sadržaja učinili su Herceg Novi jednom od omiljenih destinacija kako turista iz regiona, tako i iz čitavog sveta.

 

Hercegnovska Rivijera | letovanje 2018


Hercegnovska Rivijera se pruža u dužini od 15 km i obuhvata veliki broj naselja, odnosno turističkih mesta, od kojih svako ima svoje osobenosti i specifičnosti. Na izuzetno značajnom i atraktivnom geografskom prostoru između najviše planine dinarskog masiva, Orjena (1.895 m) i ulaza u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku, smjestio se Herceg Novi. Od 1997. godine Boka Kotorska je i zvanično uvrštena u Asocijaciju 28 najljepših zaliva svijeta.


 

Crna Gora letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Letovanje u Crnoj Gori pruža široku lepezu mogućnosti. Turisti mogu birati grad... Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mjesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grada prepunog istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, lukom, marinom, hotelima), Budve (koja od Buljarice preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (mirnog gradića), Kotora (koji je pod zastitom UNESCO kao kulturno umetničko blago), sve do Herceg Novog (turističkog grada punog zelenila, cveća, stepenica i istorijskih spomenika) svaki grad je priča za sebe.

Za one koji vole raznolikost, letovanje u Crnoj Gori pruža mogućnost izbora plaža... od šljunkovitih, peskovitih ili kamenitih, dugih po samo nekoliko metara, stotina metara ili pak kilometara.

Ljubitelji mediteranske kuhinje svakako na letovanju u Crnoj Gori neće biti lišeni mogućnosti da u svakom gradu izaberu za sebe restoran sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafić sa divnim terasama i odličnim koktelima. a hotela u Crnoj Gori svakako da nudi veliku mogućnost izbora – od najluksuznijih sa vrhunskom uslugom i lokacijom do skromnijih porodičnih hotela sa odličnim uslugom i prijatnim osobljem. Oni koji posete crnogorsko primorje i jednom letuju u Crnoj Gori  sigurno će imati želju da se u Crnu Goru ponovo vrate.