Budva Leto 2018 | Crna Gora Letovanje


Budva letovanje 2018 | sopstveni prevoz

 


Budva, koju nazivaju kraljicom Mediterana, jedno je od najstarijih naselja na Jadranu. Istorija Budve duga je preko 2000 godina. Mnoge kulture koje su prolazile ovim područjem ostavile su traga u ovom gradu, a oni su posebno vidljivi u starom gradu u Budvi.Budvanska Rivijera, koju čini područje oko grada i duž obale, poznata je i kao centar crnogorskog turizma, a sam grad Budva smatra se metropolom crnogorskog turizma.Budva ima mediteransku klimu sa blagim kišovitim zimama i dugim toplim letima. U priobalju zaklonjenom visokim gorskim zaleđem, klima je još blaža.Toplo more i duge peščane plaže okružene borovom šumom,  prepoznatljiv noćni život sa mnoštvom barova, diskoteka i restorana ali i niz kulturnih manifestacija tokom leta čine Budvu izuzetno privlačnom turistima kako iz regiona tako i iz čitavog sveta.

 

 

 Budvanska rivijera | letovanje 2018

 

Budvanska rivijera se prostire u dužini od 25 km i zauzima središnji deo Crnogorskog primorja. Odlikuje se tipičnom mediteranskom klimom sa blagim, ali kišovitim zimama i dugim toplim letima.
Duž rivijere nanizano je 17 manjih i većih peščanih plaža počev od Jaza na severu do Buljarica na jugu. Sedište rivijere je Budva, jedno od najstarijih neselja na Jadranu, sa Starim gradom, koji se pominje u pisanim izvorima još u 5.veku pre nove ere. Pored Budve rivijeru čini četrdesetak naselja među kojima su Bečići, Sveti Stefan, Petrovac, Miločer, Pržno, Ostrvo Sveti Nikola…
Mnoštvo uvala, plaža, ostrva, kao i planinski masiv Lovćena daju posebnu draž ovom području i privlače veliki broj turista koji mogu da uživaju u prelepoj prirodi, suncu, kristalno čistom moru.
Uz sve ovo izgađeni su hoteli i privatni apartmani koji zadovoljavaju najviše standarde u oblasti hotelijerstva, a bogati zabavni, muzički i izletnički programi su pozicionirali Budvu na veoma visoko mesto poželjnih turističkih destinacija. 

 

 

Crna Gora letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

Letovanje u Crnoj Gori pruža široku lepezu mogućnosti. Turisti mogu birati grad... Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mjesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grada prepunog istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, lukom, marinom, hotelima), Budve (koja od Buljarice preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (mirnog gradića), Kotora (koji je pod zastitom UNESCO kao kulturno umetničko blago), sve do Herceg Novog (turističkog grada punog zelenila, cveća, stepenica i istorijskih spomenika) svaki grad je priča za sebe.

Za one koji vole raznolikost, letovanje u Crnoj Gori pruža mogućnost izbora plaža... od šljunkovitih, peskovitih ili kamenitih, dugih po samo nekoliko metara, stotina metara ili pak kilometara.

Ljubitelji mediteranske kuhinje svakako na letovanju u Crnoj Gori neće biti lišeni mogućnosti da u svakom gradu izaberu za sebe restoran sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafić sa divnim terasama i odličnim koktelima. a hotela u Crnoj Gori svakako da nudi veliku mogućnost izbora – od najluksuznijih sa vrhunskom uslugom i lokacijom do skromnijih porodičnih hotela sa odličnim uslugom i prijatnim osobljem. Oni koji posete crnogorsko primorje i jednom letuju u Crnoj Gori sigurno će imati želju da se u Crnu Goru ponovo vrate.