MAROKO TURA 03.11-09.11.2022.
OPIS

MAROKO

 KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA

MARAKESH – CASABLANCA – MEKNES – FES – RABAT

GRUPNI POLAZAK 03. NOVEMBAR 2022.

7 dana / 6 noćenja

SVI OBILASCI U CENI ARANŽMANA!!!

 

Maroko je kraljevina koja leži na severozapadu afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlanskog okeana i Sredozemnog mora. Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije krunisan je sultan Mohamed. Putovanje u Maroko vodi putnike kroz predele neočekivanih boja, prestonice imperija Fes, Meknes, Marakeš i Rabat, različitog kolorita i arhitekture, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim došljacima kao pesak sa plodnim ravnicama i visokim gorjem Atlasa. Maroko je najraznobojnija zemlja severne Afrike, prepuna divnih prizora i očaravajućih priča. Ako u modernom svetu još uvek postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najveći grad Kazablanka, takođe magično privlači pažnju mnogobrojnih turista koji posećuju ovu zemlju tokom čitave godine. Putovanje u Maroko je putovanje u zemlju iz bajki, koja će bez izuzetka očarati svakog posetioca…

 

Program putovanja:

1.dan/03.novembar        Beograd – Pariz – Kazablanka – Marakeš (240km)

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ sa predstavnikom agencije kod šaltera „INFORMACIJA “ dva i po sata pre poletanja. Poletanje aviona za Pariz na liniji AF6291 u 06:45. Dolazak u Pariz u 09:20, nastavak putovanja za Kazablanku u 12:30h na liniji AF1596. Sletanje u Kazablanku u 15:35. Po prolasku pasoških i carinskim formalnosti, sledi transfer do hotela u Marakešu, smeštaj i slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.

2.dan/04.novembar        Marakeš

Doručak. Obilazak istorijskog centra Marakeš, drugom najstarijem carskom gradu poznatog kao biser juga. Planirano razgledanje grada obuhvata: bašta Majorele u kojima je živeo i stvarao Iv Sen Loren, palatu Bahia, Kutubia minaret velike džamije, poseta tradicionalnog suka, poseta slavnom trgu Djemaa El Fna – Trg Lopova, sa okolnim bazarom i zanatskim četvrtima... Opciono ručak u nekom od lokalnih restorana. Slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.

3.dan/05. novembar       Marakesh – Kazablanka (240 km)

Doručak. Polazak za Kazablanku. Obilazak najvećeg grada i finansijske prestonice Maroka - Kazablanke: centralna pijaca, Habous distrikt, kraljevska palata, trg  Mohamed V, rezidencijalni deo grada – Anfa i spoljašnost impresivne džamije Hasan II... transfer do hotela, smeštaj. Slobodno vreme, večera i noćenje.

4.dan/06.novembar        Kazablanka – Meknes (235 km)

Doručak. Nastavak putovanja ka Meknesu, zelenom gradu utvrđenom bedemom dugačkim 40 km. Po dolasku u Meknes, razgledanje kapije Bab Mansour i trga uz nju, kraljevske ergele i jevrejske četvrti. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Večera i noćenje.

 

5.dan/07.novembar        Meknes – Fes (52km)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka gradu Fes, nekadašnje velike duhovne prestonice Maroka. Fes ima najveći srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze  Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, čuvena Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija, kao i mnogobrojne zanimljive i prešarene zanatske radnje i farbare kože. Opciono ručak u jednom od lokalnih restorana. U popodnevnim satima obilazak Fez Jdida u okviru koje je i Jevrejska četvrt. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.

6.dan/08.novembar        Fes – Rabat (210km)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Rabat. Po dolasku u Rabat razgledanje grada: Medina (stari grad), zgrada Parlamenta, Kraljevska palata - Mechouar, zgrada pošte, Hasanova kula, mauzolej Muhameda V, kazba Udaja... Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Večera i noćenje.

7.dan/09.novembar        Rabat – Pariz – Beograd

Doručak i slobodno vreme do polaska na transfer na aerodrom. Let za Pariz na liniji AF1259 u 14:10. Dolazak u Pariz u 17:10. Nastavak putovanja za Beograd na liniji AF6292 u 20:35, dolazak u Beograd u 22:55. Kraj programa i usluge.

 

Hoteli

usluga

Cena po osobi u €

Hoteli 4*

prema programu

Po osobi u 1/2 sobi

Prema programu

1150

treća odrasla osoba u 1/2+1

1130

1/1

1350

Legenda: 1/2 – standardna dvokrevetna soba, 1/2+1 – dvokrevetna soba sa trećim-pomoćnim krevetom, 1/1 – jednokrevetna soba.

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

- avio prevoz sa pripadajućim taksama (172,38€) kompanijom Air France Beograd-Pariz-Kazablanka, Rabat-Pariz-Beograd, satnice i konekcije su navedene u programu putovanja

- razgledanja prema programu

- hotelske usluge prema programu, usluga polupansion u hotelima 4*

- lokalni vodič na engleskom jeziku

- usluge vodiča na srpskom jeziku

- organizacija putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

- ulaznica u džamiju Hasan II u Kazablanki 13€, plaćanje na licu mesta po želji putnika

- napojnice za vozače i lokalnog vodiča (uobičajeno u ovom delu sveta)

- troškove vize i viziranja 5500RSD ukoliko putnik radi vizu posredstvom agencije, potrebna dokumentacija: pasoš čija je važnost 6 meseci od momenta povratka sa putovanja, formular popunjen i potpisan od strane putnika, minimum 2 prazne stranice u pasošu, 1 fotografija 3x4cm na beloj pozadini, potvrda o radnom odnosu ili studiranju, kopija hotelskih i avionskih rezervacija (obezbeđuje agencija), potvrda iz banke o posedovanju finansijskih sredstava (preporučena suma 50€ po danu boravka), kopija izvoda iz MKR, kopija obe strane LK + očitana LK, kopija sertifikata o vakcinaciji ukoliko putnik poseduje, putno zdravstveno osiguranje.

- putno zdravstveno osiguranje oko 2000RSD

- osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja

- ostale nepomenute usluge

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

Hoteli navedeni u program su objekti kategorisani sa 4*. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Postoji mogućnost dodavanja trećeg pomoćnog kreveta, koji bitno može narušiti komfor u sobama. Hoteli su kategorisani sa 4* prema domicinalnoj kategorizaciji. Organizator putovanja zadržava pravo promene hotela, ali ne i kategorije, na planiranim lokacijama.

Marakeš – 2 noćenja

Palm Plaza 4* https://www.hotelpalmplaza.com/

Adresa: Av. du 7ème Art, Marrakesh

Komforan objekat, centralno pozicioniran, na pešačkoj udaljenosti od mnogih atrakcija. Poseduje svoj vrt, spoljašnji bazen i restoran. Svaka soba ima kupatilo, balkon ili terasu, TV, telefon i klima uređaj.

Kazablanka – 1 noćenje

Oum Palace 4* https://www.oumpalace.com/

Adesa: Mohamed، 12 - 14 Rue M Kamal, Casablanca 20000

Hotel je centrano pozicioniran, u srcu poslovnog dela grada i predstavlja idealnu poziciju kada su u pitanju turistički obilasci. Sobe su komforne i lepo dekorisane. Svaka ima kupatilo, klima uređaj, sef i mini frižider. U okviru hotela nalazi se SPA centar koji poseduje hamam, prostorije za masažu i kozmetičke tretmane.

 

Meknes – 1 noćenje

Zaki hotel 4* http://www.zakisuiteshotel.com/

Zaki hotel smešten je u blizini Medine u Meknesu. U sastavu hotela se nalazi restoran, kao i nekoliko barova. Sobe hotela Zaki su komforne, moderno uređene, svaka ima kupatilo, TV, telefon i set za kafu. U sastavu hotela se nalazi SPA centar sa prostorijama za masažu i hamamom.

Fes – 1 noćenje

Escale 4* http://www.hotelescale.ma/

Adresa: 7 Avenue des FAR La ville nouvelle Fes

Uređen u marokanskom stilu, centralno pozicion. Hotel poseduje restoran na vrhu zgrade, odakle se uz ukusne obroke ili jutarnju kafu pruža panoramski pogled na ceo grad. Svaka soba ima kupatilo, mini frižider i sef.

Rabat – 1 noćenje

Rive hotel 4* http://www.rivehotel.com/

Adresa: 1 Rue Al Adarissa, Rabat

Hotel Rive se nalazi u blizini Hasanove kule i diplomatske četvri. U sastavu ima restoran, bar, menjačnicu, servis za pranje i peglanje veša i restoran. Svaka sova ima kupatilo, klima uređaj, TV, telefon i mini bar.

  

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21  dan pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.

6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, hotelski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju...

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Za ulazak u Maroko potrebno je:

-potvrda o kompletnoj vakcinaciji (treća doza treba da se primi 4 meseca nakon druge doze. Za one kojima se vakcinalna šema sastoji od jedne doze, dodatna, druga doza je predviđena, takođe, nakon 4 meseca od prve. Za one koji nisu primili drugu/treću dozu, a u međuvremenu su oboleli od korona virusa, dodatna doza – buster se može primiti nakon 28 dana od dana obolevanja);

ILI

 

-negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Prilikom ulaska u avion, putnici moraju da imaju popunjenu „zdravstvenu knjižicu“ (fiche sanitaire), koja se može preuzeti online (http://www.onda.ma/form.php ), a koja se, takođe, distribuira u avionu (naročito se skreće pažnja da se napiše tačna adresa tokom boravka u Maroku, kao i 2 broja telefona na koja će putnik biti dostupan, ukoliko je potrebno kontaktirati ga tokom prvih 10 dana boravka u Maroku).  

Deci mlađoj od 12 godina nisu potrebni nikakvi uslovi za ulazak u Maroko, dok se za decu stariju od 12 godina, primenjuju isti uslovi kao za odrasle.

Ove mere se primenjuju na sve putnike, iz svih zemalja.

Preuzeto sa sajta Ministarstva Spoljnih poslova, na dan objavljivanja programa. Molimo putnike da se informišu uoči samog polaska na put.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA  jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane