Ulcinj Leto 2018 | Crna Gora Letovanje


Ulcinj letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Ulcinj je najstariji grad na Jadranskom moru i ujedno najjužniji grad na crnogorskoj obali. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Zapadno od Ulcinja nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Ulcinj je svojim prirodnim potencijalima bio predodređen za razvoj turizma. Neke od najznačajnijh atrakcija Ulcinja su svakako najduža peščana plaža na Jadranskom moru - Velika plaža duga je 13 km

 

Ada Bojana – jedinstveno rečno ostrvo sa predivnim peščanim plažama, Valdanos – jedinstvena uvala sa zaleđem prepunim starim maslinama.Uticaj Orijenta i zapadne civilizacije ostavili su značajne tragove u ovom gradu i čine ga posebno interesantnim turistima. Iako prvenstveno prepoznat kao klimatsko lečilište, Ulcinj pruža obilje sadržaja za kvalitetan i ugodan odmor, od odličnih htela, preko mnoštva restorana, barova i kafića.

 


Ulcinjska rivijera | letovanje 2018


Ulcinjska Rivijera svojim položajem zauzima krajnji južni deo Jadranskog mora. Obala je duga oko 33km, od toga peščane plaže zauzimaju 18km. Veoma povoljna klima, bujna vegetacija, 88000 stabala masline, 6000 ha obradive zemlje, lekovita svojstva peska, blata i mineralne sumporne vode, beskrajno duge plaže čine osnovu da Ulcinj ima ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitni, nautički, zdravstveni), te poljoprivrede kao komparativne grane.Istočnim delom Ulcinja protiče reka Bojana, koja vodenim putem spaja Ulcinj sa Albanijom. Među brojnim plažama ističu se Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, plaža Valdanosa i dr.Ukoliko ste nudista Naturističko naselje Bojana i Bojana lux svojim smeštajnim kapacitetima, peščanim plažama i bogatim sportskim i zabavnim sadržajima je pravi izbor za vas.

 

Crna Gora letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

 Letovanje u Crnoj Gori pruža široku lepezu mogućnosti. Turisti mogu birati grad... Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mjesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grada prepunog istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, lukom, marinom, hotelima), Budve (koja od Buljarice preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (mirnog gradića), Kotora (koji je pod zastitom UNESCO kao kulturno umetničko blago), sve do Herceg Novog (turističkog grada punog zelenila, cveća, stepenica i istorijskih spomenika) svaki grad je priča za sebe.

Za one koji vole raznolikost, letovanje u Crnoj Gori pruža mogućnost izbora plaža... od šljunkovitih, peskovitih ili kamenitih, dugih po samo nekoliko metara, stotina metara ili pak kilometara.

Ljubitelji mediteranske kuhinje svakako na letovanju u Crnoj Gori neće biti lišeni mogućnosti da u svakom gradu izaberu za sebe restoran sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafić sa divnim terasama i odličnim koktelima. a hotela u Crnoj Gori svakako da nudi veliku mogućnost izbora – od najluksuznijih sa vrhunskom uslugom i lokacijom do skromnijih porodičnih hotela sa odličnim uslugom i prijatnim osobljem. Oni koji posete crnogorsko primorje i jednom letuju u Crnoj Gori sigurno će imati želju da se u Crnu Goru ponovo vrate.

 Oni koji posete crnogorsko primorje i jednom letuju u Crnoj Gori sigurno će imati želju da se u Crnu Goru ponovo vrate.