SOTELIA
OPIS

Sa svojim položajem, zelenim krovovima i jedinstvenim arhitektonskim rešenjem hotel Sotelia se potpuno stapa sa prirodnim okruženjem. Prijatnim ambijentom i vrhunskom uslugom zadovoljiće i najzahtevnije klijete.
Sobe su udobne i moderno uređene, imaju kupatilo, fen za kosu, TV, radio, telefon, mini bar, sef, klima uređaj, bade mantil, papuče, torbu sa peškirima za wellness i balkon. Gostima su na raspolaganju glavni restoran, jedan a la carte restoran, bar i vinoteka. Hotel je podzemnim hodnikom povezan sa wellness centrima Termalija i Orhidelia. Za goste je obezbeđn parking.
U sklopu hotela je poseban prostor Spa Armonia gde su gostima na raspolaganju  najsavremeniji tretmani nege lica i tela, razne vrste masaža iz svih krajeva sveta, kao i romantični programi za parove. 

 

WELLNESS CENTRI:

 

WELLNESS ORHIDELIA predstavlja najluksuzniji deo Termi Olimija i već godinama osvaja prestižno priznanje za najbolji wellness centar u Sloveniji. Wellness centar je sagrađen na dva nivoa i ovde gosti mogu da uživaju u spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, sauna centru, brojim tematskim odmorištima, kao i u osvežavajućoj kulinarskoj ponudi.
Posebna pažnja je posvećena osvetljenju, materijalima i umirujućim bojama, a prostranost Orhidelije  omogućava svakom gostu da pronađe svoj intimni kutak opuštanja i mira.
Unutrašnji bazen sa termalnom vodom temperature između 31 i 32° C gostima nudi brojna ostrvca, ležaljke za masažu, sporu reku, 2 whirpoola, gejzire,  svetleću pećinu i bazen sa podvodnom muzikom. Spoljašnji bazen, koji je povezan prolazom sa unutrašnjim, je sa termalnom vodom temperature između 31 i 32° C. Ovde gosti mogu da uživaju u ležaljkama za masažu, gejzirima i whirpoolu, kao i u vodenom baru. 
SVET SAUNA u wellness centru Orhidelija je najveći u Sloveniji i podeljen je na tri dela. U delu sa suvim finskim saunama nalaze se različite vrste finskih, infracrvenih i bio sauna, ledeni bazen i takozvani masažni put za masažu stopala. Drugi deo čine parna kupatila čiji dizajn prati tradiciju islamskog sveta, gde su ove saune i nastale. Treći deo predstavljaju tematska odmorišta gde su gostima na raspolaganju i vodeni kreveti pored kojih su instalirane slušalice i gosti se mogu potpuno prepustiti uživanju u instrumentalnoj muzici zvukova iz prirode. Finski i parni deo spojeni su otvorenom nudističkom terasom sa toplim bazenom, ležaljkama za masažu i podnim grejanjem.

WELLNESS TERMALIJA je prvoizgrađeni termalni kompleks koji se u potpunosti renovirao i modernizovao. Ovom modernizacijom su obezbeđene najbolje i visokokvalitetne usluge u oblasti vodenih doživljaja i opuštanja, uz programe koji će prvenstveno biti prilagođeni porodicama sa decom. Nakon radova na renoviranju Termalija svojom atraktivnom i unikatnom ponudom zasigurno postavlja nove standarde u ovoj oblasti i tako staje rame uz rame sa nekoliko puta nagrađivanim Wellness centrom Orhidelia.
Gostima su na raspolaganju Termalija Relax kao i Termalija Family Fun. Odmor i zabava zagarantovani su za sve članove porodice. Veliki unutrašnji i spoljašnji bazen, prostor za decu sa vodenim pištoljima, širokim toboganima i mrežama za penjanje, bazen sa peskom za najmlađe goste, zatim 7D bioskop, avanturistički tobogani i stena za penjanje samo su neke od atrakcija koje očekuju posetioce Termalija Wellness Centra.

TERMALNI PARK AQUALUNA je letnji vodeni zabavni park sa 3.000 m2 vodenih površina, koji svojim bazenima i atrakcijama poziva na porodičnu zabavu i druženje. Gostima su na raspolaganju bazen sa stolicama za masažu i gejzirima, bazen sa talasima, bazen za spuštanje sa 9 tobogana. Za najhrabrije tu je tobogan King Kobra koji omogućava vratolomni spust u dve cevi, vožnja je puna iznenađenja i vodi kroz zatvorene i otvorene delove tobogna. Za najmlađe je namenjen mini klub King Kobra, Aquajungle na 550 m2 i Aquasafari. Svi bazeni su sa termalnom vodom.
Ovaj termalni kompleks udaljen je 1 km od hotela, tako da ne utiče na mir gostiju.

Hotel Map Title

 U paketu Aqua Fun cena uključuje:
- Ulaz u Aqualuna park kao i u Family Fun.
Popusti u paketu Aqua Fun:
- U pratnji dve odrasle osobe prvo dete do 12 god. i drugo dete do 5 god. BESPLATNO. Drugo dete u 5 -12 god. Ima 50% popusta na pomoćnom krevetu.
- U pratnji dve odrasle osobe dete do 5 god. besplatno bez sopstvenog kreveta, 5 -12 god. 50% popusta na pomoćnom krevetu.
- U pratnji jedne odrasle osobe dete do 5 god. besplatno (odrasla plaća cenu jednokrevetne sobe), dete 5-12 god. ima 30% popusta (odrasla osoba plaća cenu iz cenovnika).
- Napomena: U hotelu Sotelia 1/2+1 sobi se mogu smestiti 2 odrasle osobe i dvoje dece, ali soba ima jedan pomoćni krevet.
- Treća osoba ima 15% popusta na pomoćnom krevetu.

U paketu Magičnost Orhidelije cena dodatno uključuje:
- Korišćenje bazena wellness centra Termalija Relax.
- Ulaz u svet sauna Family wellness-a Termalija.
- Neograničen Ulaz u wellness Orhidelia.
Popusti u paketu Magičnost Orhidelije:
- U pratnji dve odrasle osobe dete do 5 god. besplatno bez sopstvenog kreveta, 5 -12 god. Ima 50% popusta na pomoćnom krevetu.
- U pratnji jedne odrasle osobe dete do 5 god. besplatno (odrasla plaća cenu jednokrevetne sobe), dete 5-12 god. ima 30% popusta (odrasla osoba plaća cenu iz cenovnika).
- Napomena: U 1/2+1 sobi se mogu smestiti 2 odrasle osobe i dvoje dece, ali soba ima jedan pomoćni krevet.
- Treća osoba ima 15% popusta na pomoćnom krevetu.

U paketu Wellness Hotel Sotelia Cena uključuje:
- Ulaz na bazene wellness centra Termalija Relax.
- Ulaz u sauna centar wellness centra Termalija ILI ulaz na bazene Termalija Family Fun – obavezno je opredeliti se prilikom rezervacije
Popusti u paketu Wellness Hotel Sotelia:
- U pratnji dve odrasle osobe dete do 5 god. besplatno bez sopstvenog kreveta, 5 -12 god. 50% popusta na pomoćnom krevetu.
- U pratnji jedne odrasle osobe dete do 5 god. besplatno (odrasla plaća cenu jednokrevetne sobe), dete 5-12 god. ima 30% popusta (odrasla osoba plaća cenu iz cenovnika).
- Napomena: u 1/2+1 sobi se mogu smestiti 2 odrasle osobe i dvoje dece, ali soba ima jedan pomoćni krevet.
- Treća osoba ima 15% popusta na pomoćnom krevetu.

Cena u svim paketima uključuje:
- Smeštaj u klimatizovanoj sobi (sa balkonom u hotelu Sotelia) ili u apartmanu.
- Bocu termalne vode (i voće u hotelu Sotelia) za goste hotela.
- Kupanje u bazenima sa termalnom vodom: u wellness centru Termalija – novi bazeni, u Vodenom planetu u Termama Tuhelj, zabavna noćna kupanja petkom i subotom u wellness centru Termalija.
-  Wellness bag (bade-mantil i peškir za kupanje).
- Aquaaerobik po programu, vežba za dobro jutro i korišćenje fitnes centra.
- WI-FI.
- Bogat dnevni program sportsko-kulturno-zabavne i izletničke animacije.

Doplate za sve pakete:
- Boravišna taksa 2€ po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela).
- Soba sa balkonom 5€ po sobi dnevno u hotelu Breza.
- Jednokrevetna soba 25€ u hotelu Breza, 36€ u hotelu Sotelia dnevno.
- Ručak 12€ u hotelu Breza, 15€ u hotelu Sotelia po osobi dnevno.
- U hotelu Sotelia junor suite 40% dnevno, suite sa đakuzijem i vodenim krevetom 50% dnevno, suite sa saunom i đakuzijem 60% dnevno; u hotelu Breza apartman 30% dnevno.
- Wellness doplate: ulaz u wellness centar Wellness Orhidelia - 18€ preko nedelje, 29€ preko vikenda i praznika // ulaz u saune u wellness centru Termalija - 10€ dnevno po osobi, ulaz u Termalija Family Fun od 01.10.2018 - 10€ odrasli i 5€ deca 2-12 god. preko nedelje i 12€ odrasli i 7€ deca 2-12 god. preko vikenda i praznika
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Napomena:
- Završeni su radovi na renoviranju wellness centra Termalija.
- U wellness centar Orhidelia sada je dozvoljen ulaz samo za osobe starije od 15 godina.

Program putovanja:
Prvi dan:          Dolazak u hotel, smeštaj posle 14:00h. Boravak u izabranom hotelu ili apartmanu na bazi izabrane usluge.
Poslednji dan:    Napuštanje hotela ili apartmana najkasnije do 10:00h.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA - uplata na račun Odeon World Travel-a.
6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM - sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZE I PUTNA DOKUMENTA:
Državljanima Srbije viza za destinacije obuhvaćene ovim cenovnikom viza nije potrebna. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini.
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.
ROK ZA POTVRDU REZERVACIJE JE NAJKASNIJE 2 RADNA DANA OD MOMENTA PRIJAVE I UPLATE AKONTACIJE
U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

OTP br. 5/2013 od 21.05.2013. god.
Garancija putovanja broj 300060524 od 01.10.2019. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax: + 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
office@odeontravel.rs  www.odeontravel.rs