Terme Krka | Šmarješke Toplice | Wellness & Spa


Šmarješke Toplice pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji – Terme Krka.

Nalaze se u jugoistočnom delu Slovenije na 169 m n/v, okružene su šumom i travnjacima i tako predstavljaju pravu oazu za prepuštanje lepoti tamošnje prirode i blagotvorne klime, a ponudu dopunjuju lekovita izvorišta. Šmarješke Toplice su prve terme u Sloveniji koje su udružile wellness i savremena saznanja iz klasične medicine i razvile medicowellness sa bogatim programima za kvalitetniji život. Kompleks Šmarješke Toplice okružuje botanički park sa malim jezerom u kome raste retka biljka, roze indijski lotos, koji simbolizuje duhovni napredak čoveka. Gostima je na raspolaganju devet uređenih staza za nordijsko hodanje, tereni za tenis, odbojku, košarku i fudbal.


Šmarješke Toplice | Termalna voda

Šmarješka termalna voda je takvog mineralnog sastava da je veoma korisna za lečenje bolesti srca i krvnih sudova, dijabetesa, kao i za rehabilitaciju nakon infarkta. U savremenom dijagnostičkom centru sa specijalističkim ordinacijama gostima su na raspolaganju pregledi priznatih stručnjaka.


Šmarješke Toplice | Hoteli

Agencija Odeon World Travel, kada su u pitanju Šmarješke Toplice, iz ponude posebno izdvaja najbolji hotel kompleksa, hotel Vitarium ****superior .


Šmarješke Toplice | Wellness Centar

Vitarium Aqua je šmarješki svet termalnih bazena, sauna, pilinga, obloga i masaža, kao i kupki za relaksaciju. Utočište u kome se uz pomoć lekovite termalne vode, uz nežne zvuke muzike i prefinjene arome, možete rešiti opterećenja, opustiti telo i dušu i obnoviti energiju.

Savremene medicinske metode dopunjene su lekovitim svojstvima termalne vode koja na izvoru ima 32°C. Gostima su na raspolaganju spoljašnji i unutrašnji bazeni, a pravu atrakciju predstavlja spoljašnji bazen koji leži tačno iznad termalnog izvora i ceo je napravljen od drveta.

Centar medicinskog wellness-a VITARIUM SPA & CLINIQUE  poznat je po mnogim uslugama za bolji kvalitet života i prevenciju najčešćih bolesti današnjice, koje su posledica savremenog načina života (povišen krvni pritisak, povišen holesterol, povišen šećer, povećana telesna težina). Posebne programe zajednički su osmislili lekari, nutricionisti, sportski i wellness stručnjaci.

Specifičnost centra predstavljaju individualni programi Slim Fit, program zdravog mršavljenja pod nadzorom lekara i Vita Detox, program detoksikacije uz posnu ishranu.