Nesebar Leto 2018 | Bugarska Letovanje


Nesebar letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj i nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega, sa kojim je i povezan.Istorija grada Nesebara duga je preko 2500 godina, a on njoj svedoči postojanje starog grada.Veličanstven stari grad Nesebar predstavlja svojevrsni muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije.

Bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa učinilo je da grad Nesebar bude upisan na listu Svetskog kulturnog nasleđa pod zaštitom UNESCO.

Od tračke naseobine, grčke kolonije, zatim rimskog i otomanskog osvajanja, grad Nesebar danas prerasta u omiljeno turističko odredište mnogih turista koji dolaze iz čitavog sveta.Novi deo grada Nesebara prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa letovalištem Sunčev Breg.

Nesebar je idealno mesto za sve one koji žele da provedu odmor u gradu koji predstavlja spoj tradicije i istorije sa svim dodatnim turističkim sadržajima neophodnim za kvalitetan odmor.

 

 

Bugarska letovanje 2018 | sopstveni prevoz

 

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.

Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije.Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.

Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da leto provedu upravo u Bugarskoj.

Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim lepovalištima. A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se se i narednog leta u Bugarsku vratite.