Lefkada Leto 2018 | Grčka Letovanje


Lefkada letovanje 2018 | sopstveni prevoz                                    LEFKADA APARTMANI PREUZMI PDF


Lefkada je ostrvo u jonskom moru, južno od Krfa i severno od Kefalonije. Nalazi se veoma blizu kontinentalnog dela i od kopna ga odvaja uzani moreuz širok 2 km, koji je premošćen mostom na baržama. Ima ukupnu površinu od 300 km2, teren je pretežno brdovit i krševit. Putevi na ostrvu su dobri, pa tako posetioci mogu lako istražiti skrivene atraktivne plaže sa izrazito tirkiznom bojom mora. Glavni grad je istoimena Lefkada u koji se prvo nailazi prilikom ulaska na ostrvo. Najpoznatije plaže na ostrvu Lefkada su Porto Katsiki i Egremni.


Lefkada letovanje | Najlepše plaže i letovališta

Nidri – je mesto skoncentrisano duž glavne ulice sa bezbroj prodavnica i suvenirnica, a paralelno sa ovom ulicom je šetalište uz more duž kojeg su raspoređene taverne i barovi. Nidri je omiljeno stecište ljubitelja jedrenja, pa je tako panorama mora sa obale Nidrija prepuna belih jedrilica. Iz Nidrija polaze trajekti za Fiskardo na Kefaloniji i izletničke ture ka ostrvu Itaka.

Ligia je malo primorsko mesto na istočnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada ostrva je udaljena 5km. Nekada ribarsko selo, danas je mirno letovalište sa malom marinom i tavernama koje nude najbolje morske specijalitete.

Nikiana je  naselje na istočnoj strani ostrva između Ligije i Nidrija koje se razvilo usled izgradnje većeg broja smeštajnih objekata.Plaža je uža i šljunkovita a turističku ponudu čine prodavnice, taverne i barovi.

Vassiliki se nalazi u širokom zalivu na jugu ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljen oko 40km. Plaža je dugačka i široka i većim delom šljunkovita.  Na istočnoj strani zaliva je naselje Vassiliki a na zapadnom je Ponti. Tokom popodneva su vremenski uslovi idealni za surfere pa je letovalište vrlo popularno i među ljubiteljima ovog sporta.

Agios Nikitas je malo slikovito letovalište na zapadnoj strani ostrva Lefkada. Od glavnog grada je udaljeno 12km. Ovo, nekada ribarsko selo, smešteno je na padini koja se spušta ka moru. Glavna ulica je zatvorena za saobraćaj. Zbog dobre lokacije popularno je i kao odlična polazna tačka za istraživanje ostrva.

Agios Ioannis je oblast koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva, poznata po istoimenoj plaži. Od glavnog grada je udaljena svega par kilometara. Na plažu Agios Ioannis se nastavlja plaža Milos poznata po ostacima vetrenjača. Kako je okrenuta ka otvorenom moru tokom popodneva su pogodni uslovi za surfere, tokom septembra se tu održavaju i  takmičenja kite surfera.