Kranjska Gora Skijanje 2018 / 2019 | Slovenija

 

Kranjska Gora |  Zima 2018/19

 

Kranjska Gora smeštena je na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije sa svojim impozantnim vrhovima i šumama predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpinisteKranjska Gora, smeštena u dolini između Karavanki i Julijskih Apla, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije, sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste.

 

Kranjska Gora Ski Centar

Kranjska Gora je jedan je od najpoznatijih i najznačajnijih ski centara u Sloveniji. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenju za svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

 

Kranjska Gora Skijalište

Ski liftovi i ski tereni se prostiru po padinama Vitranca od Kranjske Gore do Planice, na nadmorskoj visini od 800 do 1570 m. Za trčanje na skijama uređeno je 40 km staza, a otvoreno je i prirodno klizalište na jezeru Jasna. Postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za alpsko i nordijsko skijanje, kao i za snowboard.

 

Hoteli Kranjska Gora

Kranjska Gora nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, od kojih većina nudi i wellness i spa usluge.

Agencija Odeon World Travel je za zimsku sezonu 2017/18 pripremila široku ponudu hotela na Kranjskoj Gori. Iz ponude izdvajamo hotele koji je nalaze na samoj Kranjskoj Gori: Hotel Ramada Resort (ex Larix) 4* nalazi se na samoj stazi a od centra je udaljen svega 100 m, Kompas 4* nalazi se preko puta hotela Ramada Resort i odličan je izbor za porodice. Oba ova hotela nude jako dobre wellness usluge, u sklopu Ramada Resort Hotela nalazi se vodeni park Aqua Larix koji se prostire na 400 kvadratnih metara površine. Za porodice takođe preporučujemo Ramada Hotel & Suite (ex Prisank) 4* koji se nalazi u centru mesta, na svega 100 m od skijališta.

 

Kranjska Gora Ski pass

Na zvaničnoj stranici skijališta Kranjska Gora, možete pogledati cene ski pass-a.

 

Izleti | Kranjska Gora

Prelepo prirodno okruženje nudi bezbroj mogućnosti za pešačenje, biciklizam, planinarenje ili ribolov. U okolini Kranjske Gore izvire Sava Dolinka. Prvi izvor ove reke je vodopad Nadiža, nakon čega teče pod zemljom kroz dolinu Planica do prirodnog rezervata Zelenci gde ponovo izvire. Ovaj prirodni rezervat, koji važi za najlepši i najzeleniji deo Slovenije nalazi se na svega 5 km od Kranjske Gore. Ne remeteći prirodu, specijalnim drvenim mostićem možete se prošetati do jezera i po močvarnoj okolini i uživati u nestvarnim nijansama zelene boje. Na manje od 2 km od Kranjske Gore nalazi se još jedan biser prirode, jezero Jasna. Oko čitavog jezera je uređena staza za šetanje, a tokom zime ovde se nalazi klizalište.