Bugarska Leto 2018


Bugarska letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Glavni grad Bugarske je Sofija. Bugarska ima 380 km dugu obalu.

 

Karakteristike Crnog mora su mirna i čista voda, slična Jadranskoj, ali nesto manjeg saliniteta, plave boje sa dnom koje se postepeno spušta ka dubini. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, dok druga teorija govori da je more dobilo ime zbog velikih dubina i tamne boje u središtu. Na severnom delu obale nalazi se veliki primorski grad Varna sa aerodromom, velikim šoping centrima, brojnim restoranima, kafićima, diskotekama, a u čijem se okruženju nalaze najlepša i najatraktivnija Bugarska letovalista.

 

Najpoznatija letovališta u Bugarskoj su Sunčev Breg, Zlatni Pjasci, Nesebar i Albena. Turistička sezona u Bugarskoj počinje u junu i traje do oktobra meseca. Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.

 

Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije. Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.

 

Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da leto provedu upravo u Bugarskoj. Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim lepovalištima.  A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se se i narednog leta u Bugarsku vratite.

 

 


ZLATNI PJASCI

ZLATNI PJASCI

NESEBAR

NESEBAR

SUNČEV BREG

SUNČEV BREG

ALBENA

ALBENA