Bansko | Bugarska Zima 2018/19

 

BANSKO SKI CENTAR | | Bugarska skijanje | FIRST MINUTE

Bansko ski centar jedan je od najpoznatijih i najznačajnijih ski centara u istočnom delu Evrope.

 

Bansko Grad

Grad Bansko nalazi se u podnožju planine Pirin na nadmorskoj visini od 920 m i udaljen je 160 km od Sofije, a 545 km od Beograda. Nekada malo mesto sa istorijskim jezgrom pod zaštitom UNESCO, Bansko se razvilo u veliki turistički centar i najpoznatije bugarsko skijalište. Svoj procvat Bansko doživljava počevši od 2001. godine, kada je izgrađena gondola, a zatim i veliki broj modernih hotela i apartmana.

 

Skijalište Bansko | | Bugarska skijanje | FIRST MINUTE

Samo skijalište Bansko udaljeno je od grada 12 km i nalazi se na severnim padinama planine Pirin, na nadmorskoj visini od 2600 m, dok je najviši vrh Pirina - Vihren na 2719 m. Iz grada do podnožja skijališta vozi osmosedna gondola. Pored gondole ski centar Bansko ima i 6 četvoroseda, 1 šestosed, 1 trosed i 4 sidra. Ukupna dužina svih staza iznosi 70 km, među kojima je 8 plavih, 11 crvenih i 2 crne staze. Najpoznatija staza je crna i nosi naziv “Tomba” po čuvenom italijanskom skijašu Albertu Tombi, koji je bio jedan od promotera Banskog. Trke Svetskog kupa se održavaju upravo na ovoj stazi. Pored staza za alpsko skijanje, tu je i 12 km staza za skijaško trčanje. Za snoubordere i freestylere postoji fun park. Savremeni sistem staza i ski liftova, izuzetno povoljni vremenski uslovi (prosečna temperatura u januaru je - 1,9°C) i sistem za veštačko osneživanje staza čine da skijaška sezona u ski centru Bansko traje od sredine decembra do sredine maja.

 

Hoteli Bansko

Hoteli u Banskom počinju da se grade uporedo sa izgradnjom gondole, tako da se oko njene početne stanice razvilo čitavo naselje sa velikim brojem modernih i kvalitetnih hotela, apartmana, restorana i barova. Čitav niz sadržaja za ljubitelje skijanja čine Bansko atraktivnim poput najpoznatijih evropskih ski centara.

Za one koji skijanje doživljavaju kao kompletan odmor, agencija Odeon World Travel je i za ski sezonu 2018/2019 obezbedila široku ponudu hotela u Banskom, među kojima posebna preporuka ide hotelima MPM Guinness 4*, MPM Sport 4* i Astera Bansko 4*. Ovi hoteli su odlično pozicionirani, na samoj stazi ili nedaleko od gondole, do koje je obezbeđen prevoz. Imaju moderne SPA centre, odličnu kuhinju i razne vrste dodatnih sadržaja koji će Vaš boravak u Banskom učiniti još kvalitetnijim.

 

Ne propustite FIRST MINUTE PONUDE za skijanje 2018/19!

 
 • MPM GUINNESS
  20% Specijalni popusti
  BANSKO/BUGARSKA

  MPM GUINNESS

  47,00 EUR 37,60 EUR
  po osobi
 • MPM SPORT
  15% Specijalni popusti
  BANSKO/BUGARSKA

  MPM SPORT

  56,00 EUR 47,60 EUR
  po osobi
 • ASTERA BANSKO
  15% Specijalni popusti
  BANSKO/BUGARSKA

  ASTERA BANSKO

  41,00 EUR 34,85 EUR
  po osobi
 • MARIA ANTOANETA RESIDENCE
  25% Specijalni popusti
  BANSKO/BUGARSKA

  MARIA ANTOANETA RESIDENCE

  27,00 EUR 20,25 EUR
  po osobi
Vidi sve