Letovanje | ODEON WORLD TRAVEL

Hoteli

Aquis Pelekas Beach 5* Renoviran 2009.god, nalazi se na predivnoj peščanoj plaži Pelekas, udaljen od grada Krfa i aerodroma 14 km ... (više)
Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa 5* Ovaj moderan hotel, nalazi se u mestu Ermones, udaljen od grada Krfa i aerodroma 15 km. Hotel ne prima decu ispod 16 god ... (više)
Corfu Palace 5* Luksuzan i elegantan hotel, smešten u gradu Krfu. Od centra grada udaljen 400 m, a aerodroma 1,5 km ... (više)
Kontokaly Bay Resort & Spa 5* Nalazi se na plaži u mestu Kontokali, udaljenom 6 km od glavnog grada Krfa i aerodroma. Hotel je okružen zelenim brdima sa jedne i peščanim plažama sa druge strane a u neposrednoj blizini su i mnogobrojni istorijski spomenici ... (više)
Marbella Beach 5* Luksuzan hotelski kompleks renoviran 2011. god., sastoji se od 5 zgrada okruženih zelenilom. Od uređene peščano-šljunkovite plaže deli ga ulica. Nalazi se u mestu Agios Joanis Peristeron, udaljenom od glavnog grada Krfa i aerodroma 14 km ... (više)
Aeolos Beach & Resort 4* Nalazi se u malom mestu Perama okružen zelenilom, udaljen 10 km od grada Krfa i 8 km od aerodroma. Od plaže je udaljen 100 m od koje ga deli ulica ... (više)
Alexandros 4* Hotel se nalazi u mestu Perama, na uzvišenju udaljen 300 m od plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 7 km ... (više)
Aquis Agios Gordios Beach 4* Ovaj elegantan hotel udaljen je 600 m od mesta Agios Gordios, na uzvišenju iznad mora, 300 m od peščane plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 19 km. Hotel ne prima decu ispod 18 god ... (više)
Aquis Mon Repos Palace 4* Prijatan gradski hotel sa prelepim pogledom na gradsku tvrđavu, sa renoviranim sobama 2012. god. udaljen od plaže 50 m. Od centra grada udaljen 400 m, a od aerodroma 3 km ... (više)
Aquis Sandy Beach 4* Nalazi se na peščanoj plaži u mestu Agios Georgios na jugozapadnoj strani ostrva. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 30 km ... (više)
Ariti Grand 4* Smešten u mirnom delu mesta Kanoni, udaljen od šljunkovite plaže 400 m. Od grada Krfa je udaljen 4 km i aerodroma 2 km ... (više)
Blue Princess Beach Resort 4* Hotelski kompleks raspoređen u 3 zgrade okružene zelenilom na blagom uzvišenju. Nalazi se na zapadnoj obali ostrva, lepo uređene peščano-šljunkovite plaže. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 19 km ... (više)
Cavalieri 4* Hotel sa odličnom lokacijom, nalazi se u centru grada Krfa, pored glavnog gradskog trga Spinada. Od male gradske plaže je udaljen je 100 m, a od aerodroma 3 km ... (više)
Corfu Chandris 4* Okružen zelenilom, u zajedničkom parku hotelskog kompleksa Chandris, koji čine hoteli Dassia i Corfu Chandris. Nalazi se u mestu Dasia, na peščanoj plaži, a gosti mogu da koristite sadržaje oba hotela. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 12 km ... (više)
Dassia Chandris 4* Okružen zelenilom, u zajedničkom parku hotelskog kompleksa Chandris, koji čine hoteli Dassia i Corfu Chandris. Nalazi se u mestu Dasia, na peščanoj plaži, a gosti mogu da koristite sadržaje oba hotela. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 12 km ... (više)
Delfinia 4* Ovaj  hotelski kompleks čine 3 zgrade okružene negovanim zelenilom, maslinama i palmama. Nalazi se na peščanoj plaži u mestu Moraitika. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 20 km ... (više)
Elea Beach 4* Nalazi se na peščanoj plaži u mestu Dasia, okružen maslinjakom i prelepim zelenilom,udaljen od grada Krfa i aerodroma 14 km ... (više)
Govino Bay 4* Ovaj kompleks se prostire na 40.000 m2 koji se sastoji od više apartmanskih kuća koje su okružene zelenilom, stablima palmi i maslina. Nalazi se desetak minuta hoda od centra  Guvije, a od grada Krfa i aerodroma udaljen je 7 km ... (više)
Louis Corcyra Beach 4* Ovaj porodični hotel koji pripada Louis lancu hotela, sa renoviranim sobama i restoranom 2011 god., nalazi se na peščano šljunkovitoj plaži, okružen zelenilom u zalivu Guvija. Od centra mesta udaljen je 300 m, od grada Krfa i aerodroma 8 km ... (više)
Louis Kerkyra Golf 4* Hotel je renoviran 2011. god. Okružen zelenilom i parkovima, nalazi se u mestu Alykes Potamou na peščano šljunkovitoj plaži. Od grada Krfa udaljen je 3 km i aerodroma 5 km ... (više)
Magna Graecia 4* Okružen zelenilom, nalazi se u mestu Dasia, udaljen 400 m od peščane plaže, 13 km od grada Krfa i aerodroma ... (više)
Nissaki Beach 4* Nalazi se na istočnoj obali ostrva, na šljunkovitoj plaži u mestu Nissaki. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 22 km ... (više)
Primasol Louis Ionian Sun 4* Pripada lancu Louis hotela, renoviran je 2011 god. Nalazi se 50 m od šljunkovite plaže sa kojom je povezan podzemnim tunelom. Od centra Benicesa udaljen je 3 km, od grada Krfa i aerodroma 14 km ... (više)
Rosa Bella Corfu Suite & Spa 4* Nalazi se u mestu Ermones, udaljen 120 m od šljunkovito-peskovite plaže na zapadnoj obali ostrva, udaljen od grada Krfa i  aerodroma 17 km ... (više)
Sunshine Corfu Hotel & Spa 4* Nalazi se na šljunkovitoj plaži, u mirnom delu mesta Nisaki, udaljen od grada Krfa i aerodroma 25 km ... (više)
Annaliza Aparthotel 3* Aparthotel nalazi se u mestu Pirgi koga deli ulica od poznatog i popularnog mesta Ipsos. Od plaže u Ipsosu udaljen je 150 m, od grada Krfa i aerodroma 16 km ... (više)
Belvedere Krf 3* Nalazi se u Agios Ioanis Pristeron, udaljen od šljunkovite plaže 150 m od koje ga deli ulica. Malo poznato mesto Benitses je na samo 3 km, a od grada Krfa i aerodroma udaljen je 15 km ... (više)
Livadi Nafsika 3* Nalazi se u mestu Dasia, udaljen od plaže 300 m, od grada Krfa i aerodroma 14 km ... (više)
Messonghi Beach 3* Nalazi se na istočnoj obali ostrva između mesta Moraitika i Messonghi, okružen palmama i lepo uređenim zelenilom na peščano šljunkovitoj plaži. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 22 km ... (više)
Molfetta Beach 3* Nalazi se u mestu Guvija, 50 m od fino uređene šljunkovite plaže. Udaljen od grada Krfa i aerodroma 8 km ... (više)
Oasis 3* Nalazi se u mestu Perama, na padini iznad plaže do koje se dolazi stepenicama, a sastoji se od glavne zgrade i bungalova. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 6 km ... (više)
Omiros 3* Renoviran 2011 god., nalazi se u centru Guvije, 150 m od gradske peščano- šljunkovite plaže, 7 km od grada Krfa i aerodroma ... (više)
Pantokrator 3* Hotelski kompleks koji se sastoji iz više apartmanskih kuća, smešten na padini sa živopisnim pogledom na more, nalazi se nadomak mesta Barbati, Od plaže je udaljen 500 m. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 18 km ... (više)
Philoxenia 3* Smešten na blagoj padini mesta Ermones, udaljen je 100 m od peščano-šljunkovite plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 14 km ... (više)
Potamaki Beach 3* Nalazi se u centru mesta Benitses, udaljen od peščano-šljunkovite plaže 50 m do koje ga deli ulica. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 12 km ... (više)
Royal Boutique 3* Smešten u mirnom delu mesta Kanoni, udaljen od šljunkovite plaže 300 m. Od grada Krfa je udaljen 4 km i aerodroma 2 km ... (više)
Gouvia 2* Nalazi se u mestu Guvija na oko 150 m od predivne šljunkovite plaže, udaljen od grada Krfa i aerodroma 7 km. ... (više)
Mega 2* Hotel se nalazi na idelnoj lokaciji, u samom centru mesta Ipsos gde su smešteni svi restorani, prodavnice i barovi. Od plaže ga deli ulica, a od grada Krfa i aerodroma je udaljen 15 km ... (više)
Popi Star 2* Renoviran 2011 god., nalazi se u neposrednoj blizini centra Guvije, 200 m od gradske peščano-šljunkovite plaže, 7 km od grada Krfa i  aerodroma ... (više)
Primavera 2* Hotel se nalazi 500 m od peščane plaže, na ulazu mesta Dasija. Udaljen 8 km od centra grada Krfa i 9 km od aerodroma ... (više)

Apartmani

Dimitris studios Studiji su renovirani 2014 god. Smešteni u centralnom delu mesta Dasija, okruženi gustim zelenilom. na samo 20 m od plaže. Od aerodroma i grada Krfa udaljeni su 12 km ... (više)
Fotis apartments Nalaze se u centralnom delu zapadne obale u mestu Agios Gordios, na samo 80 m od duge peščane plaže, jedne u nizu najlepših ostrvskih plaža. Poznata plaža Kontogialos je udaljena samo 6 km, a Glyfada 12 km. Od aerodroma i grada Krfa udaljeni su 15 km ... (više)
Maria studios Nalazi se u mirnom delu Dasije ispod glavnog puta, udaljena od plaže 250 m. U neposrednoj blizini nalazi se supermarket. Vila je okružena zelenilom, lepo uređenim dvorištem i negovanim travnjakom.  Od aerodroma i grada Krfa udaljena je 14 km ... (više)

Neke plaže za mlađe generacije na Krfu imaju žurku celog dana sa house muzikom, a za najmlađe je tu vodeni svet Aqualand sa toboganima, bazenima

Krf je ostrvo koje spada u jonsku grupu ostrva, sa glavnim gradom koji nosi naziv ostrva. Grci ga zovu „Kekira“ a ime je dobilo po nimfi Kerkiri, kćerki rečnog boga Asopa, koju je bog mora Posejdon, oteo i zatočio na ostrvu.

Na ostrvu je zasađeno bujno zelenilo i veliki broj raznoraznog drveća, pa ga zovu i „Zeleno ostrvo“. Dugačko je oko 65 km i široko 18 km sa oko 108.000 stanovnika od kojih 40.000 živi u gradu Krfu.

Krfske obale su veoma lepe, sa skrivenim uvalama i peščanim plažama. Tokom I svetskog rata, ostvo je bilo sedište srpske vlade u progonstvu i takozvano ostrvo spasa za srpsku vojsku i civile. Veliki broj spomenika stradanja srpskih vojnika svedoči tom periodu: ostrvo Vido sa spomen kosturnicom, srpska kuća - plava grobnica u kojoj su položene kosti 10.000 srpskih vojnika, Srpska kuća u gradu Krfu u kojoj je nekada bio smešten štab srpske Vrhovne komande kao i mnoga druga zdanja.

Na zapadnoj strani ne propustite posetu Paleokastritsi, gde su arheolozi pronašli ostatke gradova opisanih još u Homerovim pričama. U okolini se nalaze i stare crkve i tvrđave, a za kupače, plaže su sa tirkizno plavom vodom. Na drugoj strani ostrva se nalaze plaže u Dasiji, Guviji i Ipsosu.

Neke plaže za mlađe generacije na Krfu imaju žurku celog dana sa house muzikom, a za najmlađe je tu vodeni svet Aqualand sa toboganima i bazenima. Kažu da se svako ko jednom poseti ostrvo, po pravilu njemu ponovo vraća... Uverite se i sami.
LAST MINUTE newsletter (e-mail):
© 2015 Odeon World Travel